Петсън и Финдъс

Pettersson und Findus - Kleiner Quälgeist, große Freundschaft

- 5.4/10

За филма

В разпространение от: 13.03.2014
Премиера в България: 25.12.2015
Производител: Tradewind Pictures, Senator Film, ZDF
Разпространител: Про Филмс

"Pettson and Findus: A Little Nuisance, A Great Friendship":

По поредицата книги за деца "Петсън и Финдъс" (от 1984 г. насам) на шведския писател и илюстратор Свен Норквист.

Новите приключения на най-забавното и весело коте Финдъс и неговия приятел Петсън. История за силата на истинското приятелство и непреходните ценности в живота, поднесена по начин, достъпен и интересен за малчуганите.

Старият Петсън (Улрих Ньотен) е фермер, който живее в малка дървена къщичка и прекарва времето си в дялкане на дърво, безбройни изобретения, шетане из къщата, риболов и грижи за кокошчиците. Сякаш има всичко, от което човек се нуждае. А, да – на моменти се чувства малко самотен...

Един ден неговата съседка Бейда (Мариане Зегебрехт), която на драго сърце се грижи за всичко, му подарява малко коте, което да му прави компания. Петсън го кръщава Финдъс и го отглежда с любов. Щастието му е пълно, докато котаракът не започва да говори! Оказва се, че Петсън и Финдъс могат да разговарят един с друг - това е само началото на едно изпълнено с пакости, чудесно и неразделно приятелство.

Другият съсед на Петсън - Густавсон (Макс Хербрехтер) има проблем с петела си, който не спира да кукурига и скоро може да се окаже в голямата готварска тенджера на Бейда, но тя го съжалява и моли Петсън да го приюти. Финдъс обаче не е въодушевен и скоро започва да се чувства пренебрегнат, страхувайки се, че петелът ще го измести и така ще изгуби най-добрия си и единствен приятел.

Говорещата котка Финдъс е анимирана от компанията „Пиксомондо” - носител на награди Оскар и Еми.

(дублиран на български език)

Свързани новини

Киномания 2014 от 13 ноември

Кастинг

Режисьор: Али Самади Ахади
В ролите: Улрих Ньотен, Мариане Зегебрехт, Макс Хербрехтер
Сценарист: Томас Шпрингер
Продуценти: Хелге Засе, Томас Шпрингер, Хелмут Вебер
Музика: Али Аскин
Озвучен на български от: Вилма Карталска, Станислав Пищалов, Елена Бойчева, Николай Пърлев, Елена Грозданова, Николина Петрова, Димитър Тодоров
По книгата на: Свен Норквист
Оператор: Матиас Нойман
Copyright © 2024 Dir.bg.