Авалон

Avalon

Швеция | 2011г | 79 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.09.2011
Премиера в България: 03.12.2014
Производител: Nordisk Film
Разпространител: Северно сияние 2014 / Pozor company
Награди и номинации: МФФ Торонто - награда на ФИПРЕССИ за откритие; Национални награди Гулдбаге - най-добра главна /Йоханес Брост/ и поддържаща мъжка роля /Петер Карлберг/

Макар и вече в 60-те, организаторът на партита Яне е неуморен. Току-що излязъл от затвора, той се събира с бившия си бизнес партньор Клас, за да отворят нов тузарски нощен клуб на име „Авалон”, а разведената му по-голяма сестра Джаки е постоянно наоколо, за да разказва истории около славата му на градска легенда. По всичко личи, че са във форма, възродили добрите стари времена, но ги сполетява инцидент, след който ще трябва да отложат подмладяването. А и съдружникът Клас се оказва не дотам забавен и лоялен, какъвто го помнят отпреди години.

Налице е силна биографична нишка – Йоханес Брост, който играе Яне, е известен сред ъндърграунд средите и също е излежавал присъда, а Леонор Екстранд в ролята на сестрата всъщност не е актриса, а състезател по бридж и табла. Режисьорът Аксел Петерсен пък е израснал сред лъскавите купоните на 80-те.

Кастинг

Режисьор: Аксел Петерсен
В ролите: Леонор Екстранд, Йоханес Брост, Петер Карлберг
Сценарист: Аксел Петерсен
Copyright © 2024 Dir.bg.