Свободен Китай: Смелостта да повярваш

Free China: The Courage to Believe

- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.05.2013
Производител: World2Be / NTD
Разпространител: NDTV

“Свободен Китай: Смелостта да повярваш” е вълнуващ документален филм, който разказва за преплитащите се съдби на живееща в Пекин жена и бизнесмен от Ню Йорк Сити.

Дженифър Зенг е майка и бивш член на китайската комунистическа партия, която заедно с близо 70 милиона други китайци се доверява и практикува религия, обединяваща в себе си основните елементи на Будизма и Даоизма. Но след като тази религия бива обявена за незаконна от правителството Дженифър е арестувана и пратена в затвора. Докато преживява физически и психически тормоз зад решетките тя трябва да реши дали да отстоява правото си на свободно избиране на религия или да се отрече от досегашния си начин на живот, което от своя страна ще гарантира по-бързото й освобождаване.

В другият край на света изтъкнатия доктор Чарлс Лий се опитва да се бори срещу репресиите в Китай като предава по националната телевизия нецензурирана информация, насочена към обикновените зрители. Последствията от неговите действия довеждат до момент в който съдбата му се пресича с тази на Дженифър Зенг.

Кастинг

Режисьор: Майкъл Пърлман
Продуцент: Майкъл Пърлман
Монтаж: Тал Алзмън, Джо Бърджис
Copyright © 2024 Dir.bg.