Любовен еликсир

L´elisir d´amore

Великобритания | 2014г | 165 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 26.11.2014
Производител: The Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

"Elixir of Love":

Романтичната комедия на Доницети за селския живот е поставена брилянтно на сцена от Лорън Пели (Lauren Pelly), като съчетава по уникален начин чувството на сантименталност и привързаност, породени от куп нелепи грешки.

Италианският диригент Даниеле Рустиони, бивш член на Младите таланти на Кралската опера, има възможността да дирижира звезден състав. Луси Кроу (Lucy Crowe) влиза в ролята на ослепителната Адина като водещ сопран. Адина е момиче, което никой в селото не може да разбере. Тя е обичана от скромния младеж Неморино (италианския тенор Виторио Гриджоло - Vittorio Grigolo), който се срамува да признае чувствата си на своята любима.

За съжаление на Неморино, той не е единственият, който проявява интерес към Адина. В лицето на нафукания сержант Белкоре (Левент Молнар), той има сериозен конкурент за сърцето на младото момиче. В отчаянието си да не изгуби шансове да се пребори за сърцето на Адина, Неморино прибягва до услугите на пътуващ търговец. Др. Дулкамара дава любовна отвара на младежа, която трябва да даде на влюбения кураж да признае чувствата си, но с цената на множество неловки и комични ситуации.

В приетата възторжено нова постановка на Лоран Пели, операта на Доницети впечатлява с нежност, хумор, южни страсти и изпълнението на италианския тенор Виторио Гриджоло, британския сопран Луси Кроу, уелския баритон Брин Терфел (Bryn Terfel) и роденият в Румъния унгарски баритон Левент Молнар (Levente Molnar).

Изпълнява се на италиански език, с английски субтитри.

Копродукция на "Royal Opera House" и "Opera National de Paris".

Кастинг

Режисьор: Лоран Пели
В ролите: Виторио Гриджоло, Луси Кроу, Брин Терфел
Музика: Гаетано Доницети
Диригент: Даниеле Рустиони
Copyright © 2024 Dir.bg.