Алиса в страната на чудесата (2014)

Alice´s Adventures in Wonderland

Великобритания | 2014г | 175 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 06.12.2014
Разпространител: Кино Арена

Хореографът Кристофър Уилдън, композиторът Джоби Талбът и художникът Боб Краули създават един от балетните шедьоври по мотиви от книгата на Луис Карол и разказват жизнерадостна история с участието на любими герои, сред които Лудия шапкар, обидчивия Бял заек и коварната Червена кралица.

Докато истинските познавачи на балета могат да оценят закачките с други любими произведения, например пародия на танца на розите от „Спящата красавица“, „Алиса в Страната на чудесата“ е преди всичко впечатляваща постановка, пресъздаваща вълшебния свят на Карол със спираща дъха хореография и завлядяваща музика, които ще ви потопят в магията на танцовото изкуство.

Едно изключително забавление за цялото семейство, което ви пренася на голямата сцена на Кралската опера в Лондон. Творбата на Джоби Талбът е първата партитура, написана спрециално за английския Кралски балет в Ковънт Гардън, Лондон, за последните 20 години преди сценичната премиера на 28 февруари 2011 г., първоначално в две действия.

Копродукция с Националния балет на Канада.

Балет в 3 действия, заснет на 10 и 16 декември 2014 г. в Лондон, с продължителност 47 мин. (първо действие), 29 минути (второ действие) и 45 минути (трето действие).

Кастинг

В ролите: Сара Лам, Федерико Бонели
Сценарист: Никълъс Райт
Музика: Джоби Талбът
Хореография: Кристофър Уилдън
Copyright © 2024 Dir.bg.