Всичко е любов

Everything´s Love

България | 1979г | 102 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 10.12.1979
Премиера в България: 10.12.1979
Производител: Бояна Филм, Хумес Филм
Разпространител: Българска кинематография
Награди и номинации: 2 награди на Съюза на българските филмови дейци (за сценарий и за дебют на Иван Иванов), 1979 г.
3 награди от Фестивала на българския филм, Варна 1980 г. (специална награда, награда за женска роля - Янина Кашева - и награда на критиката)


Любовта на Радо и Албена покълва във време, в което се ражда и българският бунтар срещу лицемерието и фалша в обществото.

Радослав (Иван Иванов) е момче от трудово-възпитателно училище (ТВУ). При едно от бягствата си в София се запознава с Албена (Янина Кашева) – момиче от добро семейство. Между тях пламва любов.

Албена: "Аз не те задържам. Аз не искам любов от тебе. Аз, ако исках любов от тебе, щеше да стане като търговия. Любовта нищо не иска. Тя трябва да е като дишането. Вдишваш, издишваш, навън, навътре без да мислиш. И с нас искам да е така. Да не мисля кога вземам и кога давам."

Албена забременява. Семейството й не одобрява връзката с Радо и майката, другарката Раева (Мария Стефанова) я принуждава да направи аборт.

Радо усеща, че нещо не е наред и отново бяга от училището. Когато пристига в София, е твърде късно. Албена е сломена, а майка й се обажда в милицията да приберат беглеца.

Кастинг

Режисьор: Борислав Шаралиев
В ролите: Иван Иванов, Янина Кашева, Ибиш Охранов, Мария Стефанова, Илия Раев, Вълчо Камарашев, Веско Зехирев, Христо Домусчиев, Йордан Спиров, Мая Владигерова, Петър Гюров
Сценарист: Боян Папазов
Музика: Веселин Николов
Оператори: Стефан Трифонов, Кирил Зашев
Copyright © 2024 Dir.bg.