Любов и инженерство

Love & Engineering

България, Германия, Финландия | 2014г | 81 минути | Документален | Официален сайт
- 1.3/10

За филма

В разпространение от: 28.01.2014
Премиера в България: 29.01.2016
Производител: Making Movies Oy, Agitprop, Filmtank
Разпространител: Българска Дистрибуторска Компания
Награди и номинации: Награда на публиката ("най-добър финландски документален филм") от кинофестивала "DocPoint" в Хелзинки 2014 г.

Съвременният живот в голямата си част е сътворен от инженери. Те обичат да изобретяват и да структурират нещата и им е по-лесно в боравенето с фигури и научни методи, отколкото във взаимоотношенията със срещуположния пол.

Атанас е български компютърен инженер, който твърди, че е хакнал любовта, но може ли да помогне на неговите самотни и срамежливи колеги да намерят истинската любов и щастие? Опитвайки се да развие научната си формула за намиране на перфектната съпруга, той използва другите инженери като опитни морски свинчета – изнася им лекции с идеите си и ги изпраща да ги тестват в реалния свят, като ги направлява чрез безжична връзка по време на срещите им с потенциалните кандидатки, които са красиви млади жени. Дали правилата на привличането, секса и любовта са научни и ако са, искаме ли да ги знаем?

Кастинг

Режисьор: Тонислав Христов
В ролите: Кати Ваинио, Маркус Виртанен, Андон Николов, Маркус Рантала, Осмо Тамисало, Томас Ниемен, Микаел Сааринен, Жаклин Мустакас-Верхо, Мико Салминен, Тодор Влаев, Атанас Боев, Жуси Хакала
Сценаристи: Карле Ахо, Тонислав Христов
Продуценти: Томас Тилш, Мартичка Божилова, Тонислав Христов, Карле Ахо
Музика: Петър Дундаков
Оператор: Петер Флинкенберг
Copyright © 2024 Dir.bg.