Белият Бог

Fehér isten

Унгария, Германия, Швеция | 2014г | 119 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.06.2014
Производител: Proton Cinema
Разпространител: София Филм Фест 2015
Награди и номинации: Награда „Особен поглед” от Кан 2014 г.

"White God":

В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата. Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето.

Той се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от единствения шанс да избягат и да въстанат срещу човечеството. Отмъщението ще е безмилостно. Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.

„В Белият бог мелодрамата се преплита с елементи на приключение и на филм за отмъщение. Исках да покажа, че хората и животните споделят една вселена. Единственият начин да се помирим е да се поставим на мястото на другия вид.”
Корнел Мундруцо

Прожекции на София Филм Фест: 12.-26.03.2015 г.
Прожекции на София Филм Фест: 22. и 27.03.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Корнел Мундруцо
В ролите: Лили Монори, Жофия Пшота, Шандор Жотер, Саболч Туроци, Ласло Галфи, Лили Хорват
Сценаристи: Корнел Мундруцо, Виктория Петрани, Ката Вебер
Продуценти: Виктория Петрани, Естер Дьорфаш
Оператор: Марсел Рев
Copyright © 2024 Dir.bg.