Тяло

Cialo

Полша | 2015г | 90 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 06.03.2015
Премиера в България: 18.09.2015
Производител: Nowhere
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Берлин ’15 – „Сребърна мечка“ за най-добър режисьор (поделена); номинация за „Златна мечка“

"Body":

Януш (Януш Гайос) не е човек, който се шокира лесно. Той е съдебен лекар и като такъв прецизно изследва и анализира и най-дребните детайли на местопрестъпленията. Въпреки екстремните ситуации, на които попада, Януш работи усърдно. Може би дори прекалено усърдно.

Въпреки това се чувства напълно безпомощен по отношение на анорексичната си дъщеря Олга (Юстина Сувала), която още скърби след смъртта на майка си. Притеснен, че Олга може да се самоубие, Януш я изпраща в клиника, където работи психоложката Анна (Мая Осташевска).

Преди години Анна пък е изгубила бебе и сега се барикадира в апартамента си само с голямото си куче и призовава духове от отвъдното, които общуват с живите...

Малгожата Шумовска използва елементи на черна комедия, за да представи трудностите, с които се сблъскват хора, скърбящи за близките си. Филмът изследва страха и нуждата от интимност, самонараняването като резултат от психични проблеми и бягството в езотериката. Комплексен размисъл върху самотата и конфликта между рационалното и вярата в свръхестественото.

Кастинг

Режисьор: Малгожата Шумовска
В ролите: Ева Далковска, Мая Осташевска, Януш Гайос, Юстина Сувала, Малгожата Хайевска
Сценаристи: Михал Енглерт, Малгожата Шумовска
Продуценти: Малгожата Шумовска, Яцек Дросио
Оператор: Михал Енглерт
Copyright © 2024 Dir.bg.