Животът е един безкраен танц

Life is an Eternal Swing

Белгия, България | 2015г | 98 минути | Документален , Музикален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 15.03.2015
Премиера в България: 19.04.2019
Производител: Luna Blue Film & Fabrikata Film Production
Разпространител: Българска Дистрибуторска Компания, Киномания 2015, Purple Rain

Андре Шандел:
„Сентиментъл Суингърс” е група, съставена от дамско вокално трио и инструментален секстет. Някои ги описват като „Очарователен проект за ретро градска култура и музика”, други твърдят, че трите дами и „брилянтните музиканти от „Михаил Йосифов секстет” са най-успешният музикален проект на България”, а за мен - белгийския режисьор, който свърза живота си с България, те са символ на едно поколение, което идва от комунистическия изток, преживяло и по-скоро преживяващо мъчителен преход, но отказващо да бъде „загубено”.

Ще обрисувам техните нетипични съдби. Ще ги долавям в тяхното обикновено ежедневие или, по-скоро, в необикновеното им ежедневие, както сами ще видите. Особеният микрокосмос, в който живеят, ще ни вкара в едно динамично и непрестанно движение, ще ни открие един не съвсем познат свят – България, за да успеем, надявам се, да създадем един портрет в дълбочина на онова неуловимо нещо, което бих могъл да нарека българската душа."

Киномания 2015 - прожекция на 18.11.2015 г. (като "Животът е един безкраен танц").

Документалният филм за дамското трио и седемте им музиканти идва отново на голям екран през април 2019 г. - в памет на Андрония Попова-Рони, починала след тежко боледуване през октомври 2017 г.
Под приятелския, различен и чувствителен поглед на белгийския режисьор Андре Шандел, който живее в София, музикантите отронват зрънцата на спомените, надеждите и мечтите на едно поколение, което отказва да бъде изгубено.

Кастинг

Режисьор: Андре Шандел
В ролите: Михаил Йосифов, Сентиментъл Суингърс, Велислав Стоянов, Димитър Шанов
Сценарист: Андре Шандел
Продуценти: Росица Вълканова, Вера Шандел, Серж Кестемон
Оператор: Гео Иванов
Copyright © 2024 Dir.bg.