49 172

49, 172

България, САЩ, Израел | 2015г | 62 минути | Биографичен , Документален , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.03.2015
Производител: Ancient Tribe Ent., Камера ООД
Разпространител: Българска Дистрибуторска Компания

"49 172" е история за Преследването и Спасението. Това е разказ за 49 172 български евреи, които оцеляват в мрачните години на Втората световна война, и за драматичната съдба след края на войната на хората, попречили на това чудовищно престъпление. Невинаги има справедливост за благородните дела.

Филмът разкрива лицата на хората, преследвали евреите в България, както и на техните спасители. Мащабен българо-американски документален проект, който разказва невероятната история за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. За да създаде филма екипът е издирил и интервюирал оцелели свидетели от онези събития на три континента.

Историята е разказана от името на млад американски кинотворец. Той се наема да разкрие тайната на спасяването на цяло етническо малцинство в една малка страна в годините на най-кървавия конфликт в човешката история. Филмът започва от библиотеката на университета „Харвард“ и ни води до различни места и случки, някои от които са пресъздадени от актьори, а други илюстрирани със завладяващи архивни кадри.

Изпълнителен продуцент - Димитър Гочев.

Прожекция - на 19 март 2015 г.

Кастинг

Режисьор: Пламен Петков
В ролите: Лейтръп Уокър, Карл Джераси, Майкъл Бар Зохар, Аарон Коен, Йоханан Лахав, Светлана Ива
Сценаристи: Владимир Игнатовски, Пламен Петков, Атанас Колев
Продуценти: Атанас Колев, Слав Ламбринов
Оператор: Момчил Хаджииванов
Copyright © 2024 Dir.bg.