Клуб “Закуска”

The Breakfast Club

САЩ | 1985г | 97 минути | Драма , Комедия , Юношески | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.02.1985
Премиера на DVD: 14.04.2015
Производител: Universal Pictures
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Дело на режисьора Джон Хюз, “Клуб Закуска” се превърна в заглавието, което промени завинаги филмите за младежкото съзряване. С участието на едни от най-известните млади актьори на 80-те години, култовата комедийна драма представя на зрителите няколко гледни точки към гимназиалния живот, наложените стереотипи и ежедневието на учениците.

В центъра на сюжета са гимназистите Алисън Рейнълдс (Али Шийди), Андрю Кларк (Емилио Естевес), Джон Бендър (Джъд Нелсън), Браян Джонсън (Антъни Хол) и Клеър Стандиш (Моли Рингуолд), които са принудени да изтърпят наложено от училищните власти наказание в библиотеката. Въпреки че са се срещали през годините, петимата са напълно различни един от друг и на пръв поглед нямат нищо общо помежду си.

Но наказанието от осем часа стоене в една и съща стая се превръща в основен катализатор на откровени разговори за живота, скандали, заплахи и неочаквани разкрития. Наблюдавани постоянно от стриктния заместник-директор Ричард Върнън (Пол Глийсън), идващите от съвсем различни светове ученици с изненада откриват, че в крайна сметка има доста неща, които могат да ги обединят.

Лентата и днес продължава да се радва на огромна популярност сред киноманите и почитателите на младежките филми.

Кастинг

Режисьор: Джон Хюз
В ролите: Антъни Хол, Али Шийди, Пол Глийсън, Джон Капелос, Джъд Нелсън, Моли Рингуолд, Емилио Естевес
Сценарист: Джон Хюз
Продуцент: Джон Хюз
Музика: Кийт Форси
Оператор: Томас Дел Рут
Copyright © 2024 Dir.bg.