Маймунджилъци

Pourquoi j´ai pas mangé mon père

Франция, Италия, Китай, Белгия | 2015г | 95 минути | 3D , Анимация , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 08.04.2015
Премиера в България: 29.05.2015
Производител: Pathe, M6 Films
Разпространител: Тандем филм

"Why I Did (Not) Eat My Father":

По романа "The Evolution Man" (1960 г.) на английския писател и печатар Рой Люис.

Преди два милиона години в един следобед, младият маймун Едуар (озвучен в оригинал от Жамел Дебуз) пада от дървото и чупи единия си преден крак. Едуар е по-големият син на краля на симианите; родил се е прекалено слаб и е отхвърлен от племето. Той израства далеч, в компанията на своя приятел Ян, и тъй като е невероятно изобретателен, открива огъня, лова и любовта. Те ще му помогнат да поведе маймунките към по-добър живот.

За да оцелее, Едуар се изправя и открива, че ходенето на два крака е лесно. Но е сам, заобиколен от опасностите на саваната - и среща трудности да убеди останалите от стадото да се присъединят към него.

Едуар удвоява своята изобретателност и прави много нови открития.
Едуар за себе си: "Аз съм син на крал, но в действително си мислех, че никога не съм имал родители. Освен Ян, разбира се. Той ме е осиновил, когато съм бил малко, малко бебе. Може и да не съм много силен, но съм много, много умен. И така, елате, ще ви разкажа истината за праисторическите времена".

Сред героите са още Люси, любимата на Едуар (красива, с нежни черти, но опитен ловец и воин); Владимир - нечестен и подлизурко, съветник на крал Симеон; Ваня - по-малкият брат на Едуар, избран за бъдещ крал; Вещицата, Заюзавърът, Костенуркощраусът, Челюстите, Жирафорогът, птицата Киф-киф, мамути и много други.

Кастинг

Режисьор: Жамел Дебуз
Сценаристи: Жамел Дебуз, Фред Фужа, Жан-Люк Фромантал
Продуценти: Фред Фужа, Ромен Льо Гран
Музика: Лоран Перез
Озвучен на български от: Росен Русев, Петър Калчев, Надежда Панайотова, Недко Гигов, Антъни Пенев, Георги Мавров, Светлана Смолева, Анатолий Божинов, Атанас Сребрев, Стефан Младенов, Николина Петрова, Михаела Тюлева, Цветослава Симеонова, Мими Йорданова
По книгата на: Рой Люис
Монтаж: Дориан Ригал-Ансу
Copyright © 2024 Dir.bg.