Малкият рицар Тренк

Ritter Trenk

Германия, Австрия | 2015г | 75 минути | Анимация , Детски , Приключенски , Семеен | Официален сайт
- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 29.10.2015
Премиера в България: 01.04.2016
Производител: blue eyes Fiction, WunderWerk, Dor Film, Universum Film, ZDF
Разпространител: Про Филмс

a.k.a. "Der Kleine Ritter Trenk":

По едноименната детска книга (2006 г.) на немската писателка и литературоведка Кирстен Бойе с илюстрации от Барбара Шолц.

В едно далечно време, което днес наричаме Средновековие, и в една приказна страна, 10-годишният Тренк е крепостно селянче и собственост на безмилостния феодал Вертолт. Тренк мечтае да стане рицар и да освободи баща си от тъмницата на феодала. Мечът му може и да по-тежък от самия него, но с неуморни тренировки, скоро той е готов да премери силите си със страшни дракони и да спасява девойки в беда, преди да спечели сърцата им!

Филмът ни отвежда на забавно приключение, изпълнено с рицарски турнири, дракони, зли графове и добри рицари, красиви принцеси и верни приятели. След много премеждия, Тренк и неговите приятели ще покажат на децата, че най-важните неща на света са семейството, приятелите и любовта - и силен е само онзи, който ги има.


Кастинг

Режисьор: Антъни Пауър
Сценарист: Герит Херманс
Продуценти: Корина Менер, Гизела Шефер, Дани Крос
Музика: Миша Крос
Озвучен на български от: Павел Петков, Царина Юхновска, Николай Пърлев, Иван Петрушинов, Радослав Рачев, Анислав Лазаров, Мария Джойкева, Станислав Пищалов, Денислав Димитров, Камен Иванов, Яна Огнянова, Пламен Добрев, Георги Стоянов, Камен Асенов, Светослав Добрев, Петър Калчев, Сотир Мелев
По книгата на: Кирстен Бойе
Озвучен от: Георг Зулцер, Аксел Прал, Йоханес Цайлер, Мая Лаутербах, Виктория Лаутербах, Денис Лионс
Copyright © 2024 Dir.bg.