Сватбен сезон

Sweet Home Alabama

САЩ, Германия | 2002г | 104 минути | Комедия , Романтичен
- 0/10

За филма

В разпространение от: 29.09.2002
Премиера в България: 07.02.2003
Премиера на видео: 02.07.2003
Премиера на DVD: 02.07.2003
Производител: Touchstone Pictures, Original Film, D&D Films, Buena Vista International
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Александра видео

Мелани (Рийз Уидърспун) е преуспяваща модна дизайнерка от Ню Йорк, която излиза с преуспяващия Андрю (Патрик Демпси). Неговата майка Кейт (Кандис Бъргън) е кметица на Голямата ябълка.

Един ден Андрю събира кураж и предлага на Мелани да се оженят. Тя е на върха на щастието, но скришом от него трябва да се погрижи за някои неща... Въпреки безукорния си имидж, Мелани е израснала в бедност из южните щати, а като тийнейджърка (Дакота Фанинг) се е омъжила за гаджето си от гимназията Джейк (Томас Къртис). Когато бракът им се проваля, тя се мести на Източното крайбрежие, променяйки живота си напълно. Само че никой от двамата не се сеща да направи постъпки за развод!

Сега тя трябва да се върне в родния си град Пиджън Крийк, щата Алабама, за да съобщи на родителите си Пърл и Ърл (Мери Кей Плейс и Фред Уорд) новината, както и да убеди Джейк (вече Джош Лукас) да й даде развод. Но... колкото повече време прекарва със старата си любов, толкова повече усеща как отново се привързва към него.

Кастинг

Режисьор: Анди Тенант
В ролите: Джош Лукас, Фред Уорд, Патрик Демпси, Дакота Фанинг, Мери Кей Плейс, Кандис Бъргън, Итън Ембри, Мелани Лински, Рона Митра, Рийз Уидърспун, Джийн Смарт, Томас Къртис
Сценарист: Си Джей Кокс
Продуценти: Стоукли Чафин, Нийл Мориц
Музика: Джордж Фентън
Оператор: Андрю Дън
Copyright © 2024 Dir.bg.