Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Антъни Хопкинс / Philip Anthony Hopkins

Дата на раждане - 31.12.1937
Място на раждане - Порт Талбът, Уелс, Великобритания

Антъни Хопкинс се запалва по актьорството, когато на 17-годишна възраст случайно попада в аматьорска театрална постановка в родния си град. Той веднага разбира, че е на подходящото за него място. Използва уменията си на пиано, за да кандидатства за стипендия в Уелския колеж по музика и драма в Кардиф, където учи от 1955 до 1957 г. Той се явява на прослушване в Кралската академия по драматично изкуство в Лондон през 1961 г. и бива приет със стипендия.

През 1965 г. е приет в Националния театър, чийто директор тогава е сър Лорънс Оливие. Хопкинс прави дебюта си в киното в историческата драма "Лъвът през зимата" (1968) с участието на Питър О'Тул, Катрин Хепбърн, Тимъти Далтън.

През 1974 г. Хопкинс прави театралния си дебют на Бродуей с постановката на Националния театър "Еквус" от Питър Шафър. Когато постановката се премества в Лос Анджелес, Хопкинс също заминава, за да изиграе отново ролята си на психиатъра. Той се установява в L.A. за следващите 10 години, участвайки в много американски филми за киното и телевизията. Завръща се във Великобритания през 1984 г., за да се появи на лондонска сцена с брилянтното си изпълнение на медиен магнат в "Правда" на Дейвид Хеър. За тази роля получава награда за най-добър актьор на Британската театрална асоциация и наградата на "Observer" за изключително постижение през 1985 г.

Носител е на "Оскар" (1992 г.) за "Мълчанието на агнетата", има и 3 номинации за "Оскар". Носител е на почетен Златен глобус от 2006 г., както и на 6 номинации за тази награда. Има 2 награди и 2 номинации за "Еми", 4 награди и 4 номинации от Британската академия и много други отличия.

В личния си живот, има три брака с дете от първия; от 2003 г. е женен за колумбийската актриса и продуцент, бивш дилър на антики, Стела Арояве. Двойката живее в Малибу, Калифорния.
Освен актьорството, Хопкинс е композитор и художник.

Филмография

Режисьор: Между два свята Актьор: Armageddon Time Синът Виртуозът Бащата (2020) Трансформърс 5 Тор: Рагнарок Аутобан Утеха Отвличането на Фреди Кайнекен Ной Тор: Светът на мрака БСП - Бесни Страшни Пенсии 2 Хичкок 360 ТОР: Богът на гръмотевиците Ритуалът Ще срещнеш висок тъмнокос непознат Човекът-вълк Градът - крайна цел Беулф Пропукване Между два свята Боби Цялото кралско войнство Доказателството Най-бързият мотор Прекият път към щастието Александър Скрити белези Червеният дракон Гадна компания Сърца в Атландида Ханибал Инстинкт Да срещнеш Джо Блек Маската на Зоро Амистад ДА УСТОИШ НА ПИКАСО Легенди за страстта Остатъкът от деня Имението “Хауърдс Енд” Дракула Чаплин Мълчанието на агнетата Отело Сценарист: Между два свята

Новини

Оскар 2021 - номинациите Антъни Хопкинс в ролята на легендарния треньор по бокс Къс Д‘Амато Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Първи трейлър на „Крал Лир“ с Антъни Хопкинс CineLibri-4 през октомври Крис Хемсуърт се е слял с образа на Тор За новия трейлър на Трансформърс 5 Леонардо ДиКаприо похарчи 23 млн. за къща Антъни Хопкинс с най-самотното куче на света в "Трансформърс 5" Започнаха снимките на „Тор: Рагнарок“ Лора Хадър е новата звезда в „Трансформърс 5“ Мел Гибсън не иска ролята на Один Топ 10 в руския боксофис Харисън Форд и Антъни Хопкинс в шпионския трилър „Официални тайни” Кейт Бланшет в „Тор: Рагнарок” ? Ал Пачино в комиксов филм на Марвел? Антъни Хопкинс с главна роля в HBO сериал Антъни Хопкинс в продължението на “БСП - Бесни Страшни Пенсии” Антъни Хопкинс и Хелън Мирън - в биографичния филм "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho" Рейчъл Вайс се присъедини към актьорския състав на “Oz: The Great And Powerful” Сър Антъни Хопкинс като Алфред Хичкок? Антъни Хопкинс в кожата на Хичкок Филм за залеза на Толстой Хю Грант - скромното очарование на истинския джентълмен Антъни Хопкинс се жени... тайно “Червеният дракон” - канибалът се завръща За Хопкинс - в киното, телевизията и театъра За Антъни Хопкинс в филма ДА УСТОИШ НА ПИКАСО Париж, 1943 г. "Да устоиш на Пикасо"
Copyright © 2024 Dir.bg.