Търси в кино:
Филми | Трейлъри   Aртисти  Премиери | Статии | Кино програма | Видеопрограма | Класация | Box Office

C K А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ч Ш Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z М
Чанинг Тейтъм
Channing Tatum

Дата на раждане - 26.04.1980.
Място на раждане - Кълман, Алабама, САЩ.

Чанинг Матю Тейтъм е роден на 26 април 1980 г. в Кълман, Алабама, САЩ. В тийнейджърските си години Чанинг е пълен с енергия, която използва основно за правене на бели. Затова родителите му го записват на няколко спорта, за да не мисли за глупости.

В девети клас Чанинг е преместен да учи във военно училище. Там открива истинската си страст към футбола и решава да фокусира усилията си в спечелване на стипендия за колеж. Целта е постигната и по време на втората си година в гимназията, той печели пълна стипендия за университеа в Западна Вирджиния. Не след дълго момчето от Алабама напуска колежа и работи като строител, брокер и търговец.

Има сесии като фотомодел за Nautica, Gap, Aeropostale, Emporio Armani. Тейтъм се появява в реклами на Pepsi и American Eagle. Дебютира на малкия екран в сериала „От местопрестъплението: Маями” през 2004 г.. Още на следващата година се появява и в пълнометражния „Треньорът Картър”, в който партнира на големия Самюел Джаксън. През 2005-та се снима още в спортния „Supercross” и в „Havoc”, където играе заедно с Ан Хатауей.

През 2006-та участва в „A Guide to Recognizing To Your Saints” с Даян Уест, Робърт Дауни- мл., Шия Лебьоф и др., както и в „Тя е пич”. На снимачната площадка на „В ритъма на танца” (2006) се запознава с Джена Дюан, за която Чанинг се жени през 2009-та след тригодишна връзка. Следва екшън-драмата „Battle in Seattle” с Чарлийз Терон, Уди Харелсън, Мишел Родригес и др., който така и не дойде в България. През 2008 г. се снима в „Ритъмът на улицата” и в „Невъзможно завръщане”.

Тази година, в рамките на два месеца, имаме възможност да го гледаме в „Обществени врагове” на Майкъл Ман, в „Уличен бой” и в „G.I.Joe: Изгревът на Кобра”. През 2010 г. ще го чакаме в новия филм на Ласе Халстьом „Dear John”.

 :: ФИЛМОГРАФИЯ

 Актьор:
   В ритъма на танца
   Уличен бой
   G.I. Joe: Изгревът на Кобра
   С дъх на канела
   Мокри поръчки
   Корумпирани ченгета
   Да кажа или да не кажа?
   Орелът
   Сватбен обет
   Внедрени в час
   Професия: Стриптийзьор
   Странични ефекти
   G.I. Joe: Ответен удар
   Белият дом: Под заплаха

 :: ЗА АКТЬОРА

  В “Уличен бой“ има много тупаник и малко кино
  Чанинг Тейтъм - в драмата “Ten Year”
  “В ритъма на танца 4” тръгва по кината през следващото лято

град
филм
кино
ден
час след
 
 
 
 за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | Мобилна версия© 2012 Dir.bg