Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Брадли Купър / Bradley Cooper

Дата на раждане - 05.01.1975
Място на раждане - Филаделфия, Пенсилвания, САЩ

След като завършва образованието си в университета в Джорджтаун през 1997 г., Купър се премества в Ню Йорк. Записва курс по актьорско майсторство към New School University. Там той усъвършенства своето сценично поведение. Още докато се обучава дебютира на малкия екран, не къде да е, а в хитовия сериал „Сексът и гръдът”. През уикендите участва като доброволец в организация, която се занимава с театрални кръжоци за деца. Брадли не успява да отиде на церемонията по дипломирането си, защото точно тогава снима първия си филм за голям екран – „Wet Hot American Summer” (2001). На следващата година участва в „MyLittle Eye” и „Carnival Knowledge”, след което решава да замине за Лос Анджелис, но получава покана от Дарън Стар да играе в сериала „The $treet” и остава.

Не може да отлага повече преместването си в Холивуд, тъй като е одобрен за сериала „Alias”. Между 2001 и 2006 г. Купър се снима в 46 негови серии, а в него му партнират Дженифър Гарнър и Майкъл Вартан. През 2004 г. се снима в телевизионния „I Want to Marry Ryan Banks” с Джейсън Присли. По същото време участва и в сериала „Touching Evil”, присъства в надписите на 6 негови епизода. Следват снимки на 13 серии от телевизионната поредица „Jack & Bobby”. Появява се през 2005-та за малко и в „Закон и ред”. Същата година участва и в комедията „Ловци на шаферки” с Оуен Уилсън и Винс Вон. Купър увеличава своята популярност сред дамите с ролята на готвача Джак Бордейн в „Поверително от кухнята”. През 2006 партнира на Матю Макконъхи, Сара Джесика Паркър, Кати Бейтс и Зоуи Дешанел във „Фалстарт”.

Жени се за приятелката си Дженифър Еспозито, но бракът им не издържа и 12 месеца (декември 2006 - ноември 2007).

През 2008 г. Брадли се снима в „Рокаджията”, както и в хоръра на японеца Рюхей Китамура „The Midnight Meat Train”. През февруари 2009 го видяхме като истински приятел на Джим Кери в „Навитакът”. Отбива се за малко при пластичните хирурзи в сериала „Клъцни-срежи” (2006-2009).

А преди няколко месеца го гледахме в „Той не си пада по теб” (2009 г.), след „Последният ергенски запой”.

В личния си живот, има кратък 11-месечен брак (2006-2007 г) с актрисата Дженифър Еспозито. Медиите му приписват връзка с актрисата Рене Зелуегър през 2009-2011 г. Между 2011 и 2013 г. има връзка с тъмнокожата американска актриса и танцьорка Зоуи Салдана, а от 2013 до 2015 - с британската актриса, модел и предприемач Суки Уотърхаус. Следва връзка (от април 2015 г.) с руския модел Ирина Шейк, от която има дъщеря през 2017 г. Разделят се през юни 2019 г., но през август 2022 г. са заедно на ваканция в тропиците. Купър живее основно в Ню Йорк.

Филмография

Режисьор: Роди се звезда Актьор: Пазители на галактиката vol. 3 Тор: Любов и гръмотевици Nightmare Alley Мулето Роди се звезда Джой Повелителят на кухнята Алоха Серена Американски снайперист Ергенският запой Част III Американска схема Наръчник на оптимиста Гепи и бегай Високо напрежение Поредният ергенски запой А отборът Денят на влюбените Той не си пада по теб Последният ергенски запой Луда по Стив Рокаджията Навитакът Фалстарт Ловци на шаферки Сценарист: Роди се звезда Продуцент: Жокера Роди се звезда В голямата игра Американски снайперист

Новини

Филмът "Опенхаймер" получи 13 номинации за наградите БАФТА Топ 10 на най-красивите актьори: Робърт Патинсън начело Гийермо дел Торо започна снимки на „Nightmare Alley“ Брадли Купър прави филм за Ленард Бърнстайн Кейт Бланшет в "Nightmare Alley" на дел Торо Тод Филипс пусна кадър от "Жокера" Marvel коригираха сгрешения постер за "Отмъстителите: Краят" Биографичен филм за Хълк Хоган Наградите „БАФТА“ 2019 Професионални награди за режисура: Куарон на върха Отзвук от номинациите за 91-вите награди „Оскар“ Номинации за наградите „Оскар“ 2019 Режисьорската гилдия обяви номинациите си Кои са големите фаворити за „Златен глобус“ Обявиха номинациите за „Златен глобус“ 2019 Американски критици се произнесоха за 2018 г. Дългоочаквани филми на фестивала във Венеция Клинт Истууд снима "Трафикантът" Лейди Гага на екран с Брадли Купър Кърт Ръсел в новия трейлър на "Пазители на Галактиката Vol. 2" Тийзър трейлър: сбирщина от супергерои в "Пазители на Галактиката Vol. 2" Брадли Купър режисира римейк на "Роди се звезда" Промо кадър и списък с актьорите на „Пазители на галактиката 2” Бионсей в римейк на „Роди се звезда” Съкращения в "Уайнстийн", персоналът се свива до 200 души Робърт Дауни мл. е най-високоплатеният актьор 24 филмови награди на MTV 2015 г. Филмови награди на MTV 2015 - номинации Осъдиха убиеца на Американски снайперист до живот без право на помилване Спайдър-мен се връща в Марвъл, нов филм през 2017 г. Обявиха наградите на Режисьорската гилдия на САЩ Обявиха номинациите за Оскар 2015 Нова информация за продължението на “Пазители на Галактиката” Номинациите за “Оскар” 2013 Джеръми Айрънс и Брадли Купър - в драмата “The Words”
Copyright © 2024 Dir.bg.