Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Кели Престън / Kelly Preston

Дата на раждане - 13.10.1962
Място на раждане - Хонолулу, Хаваи, САЩ

Кели Престън е родена и израства на Хаваите, но заради работата на баща си живее още в Ирак и Австралия, където от 16-годишна започва да се снима в реклами. След завършване на средното си образование се премества в Лос Анджелис и се записва в университета на Южна Калифорния. Прехвърля се в UCLA и решава да учи актьорско майсторство.

Играе в сериали за телевизията и редица ТВ шоу програми. Снима се в епизода “The Switch” (1990 г.) от фентъзи сериала на HBO "Разкази от криптата" под режисурата на Арнолд Шварценегер и други. Участията й за големия екран започват от приетия с овации “От здрач до зори” (1996, реж. Робърт Родригес), минават и през номинирания за “Оскар” за най-добър късометражен филм "Little Surprises” (1996), режисиран от Джеф Голдблъм. Същат агодина участва с водеща роля в хитовата криминална драмедия "Джери Магуайър" заедно с Том Круз, Куа Гудинг мл. (взел "Оскар" за поддържаща роля) и Рене Зелуегър. Има и няколко филма за малък екран, между които "The American Clock" за TNT (1993, реж. Боб Кларк) по пиесата на Артър Милър.

В личния си живот има кратък брак през 1985-1987 г. с актьора Кевин Гейдж, през 1989-1990 г. живее с Чарли Шийн, а от 1991 г. до смъртта си през юли 2020 г. от рак на гърдата е съпруга на Джон Траволта, с когото има 3 деца.
Copyright © 2024 Dir.bg.