Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Джулия Робъртс / Julia Roberts

Дата на раждане - 28.10.1967
Място на раждане - Смирна, щата Джорджия, САЩ

Родителите на Джулия Фиона Робъртс се развеждат, когато тя е едва четиригодишна. Пет години по-късно баща й умира от рак. Веднага след дипломирането си Джулия отива при сестра си в Ню Йорк и става модел. Брат й Ерик е вече реализиран актьор и Джулия изиграва малка роля в "Blood Red" (1998), в който участва и той.

Първата й по-голяма роля идва през същата година в "Satisfaction" с участието на Джъстин Бейтмън и Лиъм Нийсън. По същото време тя играе като една от трите провинциални момичета в "Mystic Pizza". За изпълнението й на млада булка в драмата "Steel Magnolias" (1989), в която й партнират Сали Фийлд, Доли Партън, Дарил Хана, Шърли Маклейн и Дилън Макдермът, Джулия печели "Златен глобус" и "Оскар" за най-добра поддържаща актриса. Година по-късно вече е звезда след превъплъщението си в холивудска булевардна проститутка, която се влюбва в богат клиент (Ричард Гиър) - в суперхита "Хубава жена" (1990).

През първата половина на 90-те Джулия се прочува повече с любовните си истории. Тя напуска Кийфър Съдърланд буквално пред олтара, за да продължи с Джейсън Патрик, с когото също се разделя. Омъжва се за кънтри певеца Лайл Лавит през 1993 г. след бурен романс, започнал по време на снимките за "Играчът" (1992) на Робърт Олтман.

След относителния успех на съдебния трилър "Версия "Пеликан" (1993) и "Прет-а-порте" Джулия навлиза в "драматичния" си период с участие във филми като "Мери Райли" и "Майкъл Колинс" (1996). Но не след дълго се връща към любимите на масовата публика романтични комедии с "I Love Trouble" (1994), "Something To Talk About" (1995) и "Сватбата на моя приятел" (1997). След сравнително скромния успех на "Конспиративна теория" (1997) с Мел Гибсън и на "Stepmom" със Сюзан Сарандън и Ед Харис, Джулия отново атакува комедийните роли. Следващите й два филма "Нотинг Хил" и "Булката беглец" носят големи печалби. Но Джулия Робъртс дава най-доброто си изпълнение в съдебната драма "Ерин Брокович" (2000), за което заслужено е отличена с "Оскар" за главна роля. Хонорарът й от $ 20 милиона за този филм я прави най-високоплатената актриса за всички времена.

През 2001 г. Робъртс се снима в романтично-криминалната лудория "Мексиканецът" заедно с Брат Пит, комедията "Любимците на Америка" с Джон Кюсак, Катрин Зита Джоунс и Били Кристъл и в "Бандата на Оушън", режисиран пак от Содърбърг и с участието на Брат Пит, Джордж Клуни и Мат Деймън.

Един от последните филми с нейно участие е "Усмивката на Мона Лиза" (2003) на реж. Майк Нюъл. Все още незавършени са две обещаващи ленти, в които играе главни роли: продължението на "Бандата на Оушън" със заглавие "Ocean's Twelve" ("Бандата на Оушън 2", 2004) и "Closer" ("Отблизо", 2004) на знаменития режисьор Майк Никълс.

Джулия Робъртс за кратко (1993 - 1995 г.) е омъжена за актьора и певец Лайл Лавит, след когото има връзки с Даниел Дей Луис, Матю Пери и Бенджамин Брат (1997-2001). От 2002 г. неин съпруг е операторът Даниел Моудър, с когото има 3 деца - двама сина и дъщеря.

Филмография

Актьор: Билет за Рая Чудо Денят на майката Пулсът на парите Тайната е в техните очи У дома през август Огледалце, огледалце Лари Краун Яж, моли се и обичай Денят на влюбените Двуличие Войната на Чарли Уилсън Бандата на Оушън 2 Отблизо Усмивката на Мона Лиза Самопризнанията на един опасен ум Фронтално Любимците на Америка Бандата на Оушън Мексиканеца Ерин Брокович Булката беглец Нотинг Хил Втората майка Теория на конспирацията Сватбата на най-добрия ми приятел Мери Райли Майкъл Колинс Тема за разговор Обичам неприятностите Версия пеликан Хубава жена Линия на смъртта Стоманени магнолии Продуцент: Билет за Рая Озвучен от: Смърфовете: Забравеното селце Биячът на мравки Паяжината на Шарлот

Новини

20-ти юбилей на лентата за Ерин Брокович, променила човешки съдби Първи трейлър на „Dark Waters“ Навършиха се 20 години от премиерата на „Нотинг Хил“ Римейк на култов трилър от 90-те: "Sleeping with the Enemy" Джоди Фостър ще снима американска версия на „Жена на война“ Обявиха номинациите за „Златен глобус“ 2019 „Влюбеният Шекспир“ с 20-годишен юбилей Хубавата жена остава на детска вълна и със следващия си филм „Little Bee“ Джулия Робъртс в екранизация по бестселър Джулия Робъртс отново в ролята на майка Най-високоплатените актьори: класация за 2016 г. Ридли Скот с наградата на Американска синематека Летният киносезон идва с 5 въпросителни 4 трейлъра с бг субтитри от Лента / BS Films "Пулсът на парите" ще бъде представен в Кан "Café Society" на Уди Алън ще открие фестивала в Кан Диего Луна и Елън Пейдж в римейка на „Линия на смъртта” Джулия Робъртс, Дженифър Анистън и Кейт Хъдсън във филма „Деня на майката” Джанкарло Еспозито, Джулия Робъртс и Джордж Клуни в драмата „Money Monster” на Джоди Фостър Джулия Робъртс партнира на Джордж Клуни във филм на Джоди Фостър “Линия нa смъртта” с римейк Джулия Робъртс - като Злата кралица в “The Brothers Grimm: Snow White” Джулия Робъртс е най-красивата жена в света Робъртс ще открива света с “Hothouse Flowers” Джулия ще снима отново с Клайв Бременната Джулия не иска да се показва по бикини Джулия Робъртс стана майка-героиня Джулия Робъртс се завръща Джулия Робъртс се завръща на сцената Печеливш отбор Портман е готова за голите си снимки в интернет Джулия Робъртс роди близнаци Бременната Джулия Робъртс в болница Много звезди Хю Грант - скромното очарование на истинския джентълмен Бременната Робъртс Непоносимата слава на Джулия Робъртс Джулия Робъртс знае как да получи това, което иска! Лиъм Нийсън - ирландският джедай Джулия Робъртс е в добро здраве, споко! Снимките на "Нотинг Хил" - на добрите идеи им трябва време, за да се развият
Copyright © 2024 Dir.bg.