Търси в кино:
Филми | Трейлъри   Aртисти  Премиери | Статии | Кино програма | Видеопрограма | Класация | Box Office

C K А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ч Ш Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z М
ГАЛЕРИЯБили Кристъл
Billy Crystal

Дата на раждане - 14.03.1947.
Място на раждане - Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Били Кристъл е потомък на емигранти от Русия. Син е на продуцент на джазови концерти, племенник на шеф на звукозаписно студио. Роден е на 14 март 1947 г. Още на тинейджърска възраст Били се изявява като комик по кафенетата и летните ученически лагери. През 70-те години той постъпва на работа в телевизията и много бързо си спечелва любовта на американската публика преди всичко в амплоато си на актьор в комедийни програми. Славата му достига звездни висоти след феноменалния успех на популярната тв-програма "Пряк ефир в събота вечер".

В киното започва да се снима след 1978 г., но става известен през 1986 г. след участията си  в няколко съвсем разнотипни комедии: от полицейски до романтични, такива като "Running Scared" /1986/, "Throw Momma From The Train /1987/, "Memories Of Me" /1988/. През 1989 г. е номиниран за "Оскар" за ролята си в  "Когато Хари срещна Сали" (When Harry Met Sally. Следват роли в "City Slickers" /1991/ и City Slickers II" /1994/.

Кристъл многократно е бил водещ на церемонията по награждаването с «Оскар» и три пъти е ръководил и ритуала по раздаването на музикалните награди «Грами» (за което и самият той е  удостоен с приза «Еми»).  През 1992 г. дебютира като режисьор и съавтор на сценария на кинокомедията «Мистър «Събота вечер» (Mr. Saturday Night), в която има много автобиографични моменти. Три години по-късно заснема романтичната комедия «Забрави, Париж» (Forget Paris, 1995),  в която пак е съавтор на сценария и играе главната роля. Били Кристъл се изявява  също с успех и като автор на пиеси.

Нет Фокус

 :: ФИЛМОГРАФИЯ

 Актьор:
   Градски каубои: Златото на Кърли
   Да разнищим Хари
   НИЕ СМЕ БАЩА ТИ
   Моят великан
   АНАЛИЗИРАЙ ТОВА
   ЛЮБИМЦИТЕ НА АМЕРИКА
   Анализирай онова
   Феята на зъбките
   Хаос вкъщи
 Сценарист:
   Градски каубои: Златото на Кърли
   ЛЮБИМЦИТЕ НА АМЕРИКА
   Хаос вкъщи
 Продуцент:
   Градски каубои: Златото на Кърли
   ЛЮБИМЦИТЕ НА АМЕРИКА
   Хаос вкъщи

 :: ЗА АКТЬОРА

  "Акциите" на Били Кристъл
  Били Кристъл пак ще води “Оскар”-рите
  Били Кристъл се завръща с главна роля в комедията “Us & Them”

град
филм
кино
ден
час след
 
 
 
 за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | Мобилна версия© 2012 Dir.bg