Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рийз Уидърспун / Reese Witherspoon

Дата на раждане - 22.03.1976
Място на раждане - Ню Орлиънс, Луизиана, САЩ

Очарователната русокоса красавица Лора Джин Рийз Уидърспун се появява на бял свят в семейство, което няма никакво отношение към шоубизнеса. Родителите й са медици - майката е педиатър, а бащата – военен лекар. В детството й дори през ум не й минавало да става актриса, тя се готвела да последва семейната традиция и да се посвети на медицината. Но съдбата се разпоредила по друг начин.

За първи път Рийз блясва на екрана в голяма роля във филма на Робърт Мълиган "Човек на луната". След това идват "Плезънтвил", "Страх" и "Съперници". Рийз не прилича много на холивудска звезда. Пред кариерата си, тя винаги е поставяла семейството си – съпруга и децата си. Нито тя, нито мъжът й, актьорът Райън Филипи, не са любители на нощния живот и звездните купони, за разлика от повечето знаменитости на тяхната възраст. Освен това, Рийз възнамерява да продължи учението си в Станфордския университет и да получи лекарска диплома. "За мен по-важно е да бъда добра майка, отколкото кинозвезда ", казва тя.

С Райън Филипи Рийз се запознала на собствения си рожден ден. Днес не е в състояние да си спомни, бил ли е той в числото на поканените или просто дошъл с някоя компания. Но очевидно това е било съдба, защото сред 300-те гости на купона те успели да се забележат, да се харесат и между тях започнали романтични отношения. В резултат – бременност, сватба на 9 юни 1999 година, а точно след три месеца се ражда и дъщеричката им Ева Елизабет. Впрочем семейната двойка Рийз и Райън можете да видите в "Секс игри" (1999 г.).

След раждането на дъщеря си Рийз си взема кратка почивка от киното, но още през февруари 2000 г. се връща на екрана в известния сериал "Приятели" като гост-звезда. Тя играе по-малката сестра на Рейчъл. Следват две неголеми роли във филмите „Американски психар” и "Little Nicky". Но истинският успех идва при Рийз след премиерата на филма "Професия блондинка" (2001).

През 2004 списание „Пийпъл” я обявяваи за най-голямата любимка на американската публика. За ролята си в продължението на "Професия блондинка”, очарователната актриса получи 22 милиона долара. На 5 март 2006 година 29-годишната Уидърспун спечели Оскар за най-добра актриса с ролята си в „Walk The Line” ("Да преминеш границата", 2005) – биографичния филм за Джони Кеш.

Днес Рийз Уидърспун има всичко, което й трябва за щастието – успешна кариера, щастлив брак, чудесна дъщеря и син – Дийкън, роден през октомври 2003. Рийз е създала и собствена продуцентска компания - Type A Films и лично следи за проектите.

Любими занимания: четене, видео, разходки в парка с детето, кучето и съпруга.
Любими храни: домашно пиво, спагети, хамбургери и всякакъв фаст-фуд.
Любимо животно: булдогът Франк Синатра.
Любима музика: Франк Синатра.
Любими спортове: езда и стрелба с лък.
Любима козметика: Maybelline, Clarins, Lancaster.
Любими дрехи: носи това, което рекламира – облекла от GAP.
Обича мини поли, джинси с ниска талия.
Особени белези: говори с южноамерикански акцент; подчертано вежлива, политически коректна; последната дума винаги остава за нея.

Няколко интересни факта:
• Рийз е моминското име на майка й, всъщност името й е Лаура Джин
• Има по-голям брат Джон
• Като дете Рийз е живяла няколко години в Германия
• Кръстена е на името на баба си по майчина линия
• Предците й са от шотландци, а с един от тях - Джон Уидърспун е участвал в подписването на Декларацията на Независимостта
• На 12 години Рийз побеждава в конкурса "Младите таланти на Америка"
• Висока е 157 см.
• Любимите й актьори са Райън Филипи и Юън Макгрегър
• Любимият й цвят е розовият
• Като тийнейджърка неин кумир е бил Джим Морисън
• Любимите й ТВ предавания са Досиетата Х, Survivor, Melrose Place
• Рийз е отказала роли в "Писък" и "Аз знам какво направи миналото лято”. След ролята си в "Страх" отказва да се снима във филми на ужасите.
• Заедно със съпруга си Райън Филипи имат две кучета– булдог и чихуа-хуа
• Рийз кара черен Джип Grand Cherokee Laredo
• На лявото си бедро има татуировка във форма на сърчице
• Сред приятелките й са Тара Рийд, Сара Мишел Гелар, Селма Блеър, Алисиа Милано
• Рийз е била една от претендентките за ролята на Жулиета във филма "Ромео и Жулиета" с Леонардо ДиКаприо
• Рийз, Райън и Ева живеят в Лос Анджелис, но мечтаят да се преместят на по-спокойно място.

Бракът с Райън Филипи приключва през октомври 2007 г. От март 2011 г. Рийз е омъжена за актьора и продуцент Джим Тот, с когото има още едно дете (момче). През март 2023 г. двойката обявява, че се разделя.

Филмография

Актьор: У вас или у нас? Гънка във времето Всички мои мъже Гореща гонка‬ Вроден порок Моето приключение в дивото Шпионски свалки Вода за слонове Как да разбера Четири Коледи Извличане Да преминеш границата Истина ли е ... Панаир на суетата Професия блондинка 2 Колко е важно да бъдеш сериозен Сватбен сезон Професия блондинка Американски психар Секс игри Перфектен план Съперници Здрач Джак мечока Продуцент: У вас или у нас? Където пеят раците Гореща гонка‬ Моето приключение в дивото Не казвай сбогом Озвучен от: Ела, изпей! 2 Sing

Новини

Тази нощ в хотел Бевърли Хилс бяха раздадени 77-ите награди „Златен глобус“ Холивуд очарован от Стивън Кинг: идва и "Талисманът" Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно Уидърспун прави "Професия блондинка 3" Ще снимат документален филм за Мартина Навратилова Натали Портман на мястото на Рийз Уидърспун Райън Филипи страда от депресия Рийз Уидърспун и Наоми Уотс с продуцентски проект Рийз Уидърспун става медиен магнат "Downsizing" на Алекзандър Пейн с премиерна дата от Paramount Звездата от "Сноудън" Шейлийн Уудли с еко награда Ридли Скот с наградата на Американска синематека Дженифър Лорънс и Патриша Аркет рискуват кариера за кауза Рийз Уидърспун ще разкаже историята на „Барби” Матю Макконъхи пее с гласа на коала в анимационния филм „Пей!” Рийз Уидърспун с нов проект за продуциране и участие Тод Хейнс за първи път режисира детски филм Филмови награди на MTV 2015 - номинации Нов дамски комедиен тандем: Уидърспун и Вергара Първият Оскар е факт, вижте и останалите Водещият на наградите Оскар има нужда от скандал Обявиха номинациите за Оскар 2015 Връчиха наградите "Изборът на народа" Джулиан Мур води в прогнозите за Оскар и Златен Глобус 2015 Ето и номинациите за “Златен глобус” Рийз Уидърспун и Никол Кидман в телевизионна адаптация на романа „Big Little Lies” 30-ти "награди за дух" (Spirit Awards), Birdman с 6 номинации Ейми Адамс като Джанис Джоплин в биографичен филм Нов международен афиш на "Вроден порок" Рийз Уидърспун лично представя новия филм на Жан-Марк Вале на фестивала в Лос Кабос Никол Кидман и Рийз Уидърспун в черната комедия “Големи малки лъжи” Рийз Уидърспун с главна роля в кино адаптацията на мемоар-книгата “Wild” Рийз Уидърспун ще участва във филмовата адаптация на романа "Мъжете са от Марс, жените са от Венера" Камерън Диас, Рийз Уидърспун и Гуинет Полтроу – в комедията “One Hit Wonders” Рийз Уидърспун и Райън Рейнолдс в биографичния "Big Eyes" Рийз Уидърспун и Матю Макконъхи - в криминалната драма “Mud” Рийз Уидърспун - в комедията “Who Invited Her?” Филмови награди на MTV, "Здрач 3: Затъмнение" триумфира Рийз Уидърспун и Кристоф Валц - в “Water for Elephants” Рийз Уидърспун започнала нова връзка с агента си Рийз и Харисън ще си партнират в “Morning Glory” Стилър и Уидърспун в романтична комедия Рийз като психясала майка Рийз Уидърспун с нова връзка Рийз Уидърспун в търсене на сродна душа Уидърспун и Филипи се разделиха 4 филма с по 3 Оскара! Рийз бясна на Никол Рийз Уидърспун оправя проблемите на брат си
Copyright © 2024 Dir.bg.