Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Рене Зелуегър / Renée Zellweger

Дата на раждане - 25.04.1969
Място на раждане - Кейти, Тексас, САЩ

Рене Зелуегър е кинозвезда, известна най-широко с ролята на очарователната, обсебена от борбата с излишните килограми и цигарите, но шастлива главна героиня в "Дневникът на Бриджит Джоунс" и продължението му "Бриджит Джоунс" На ръба на разума". Зелуегър е родена през 1969 година в Тексас в семейство на швейцарски специалист по нефтени рафинерии и норвежка. Записва се да учи в Тексаския университет, където сред колегите й е Матю Макконахи. Учи английски език и има намерeние след като се дипломира да работи като детска учителка, но един от изпитите, които трябва да вземе е по драматично изкуство. Там толкова й харесва, че решава да се отдаде изцяло на актьорската работа. Започва да се явява на прослушвания и кастинги за реклами, малки роли в телевизията и игрални продукции, снимани около Остин, Тексас. Взимат я като статистка в гимназиалната комедия "Dazed and Confused|" и в зомби комедията "My Boyfriend's Back" (заедно с Макконахи). Първата й роля с реплики е през 1994 в "Reality Bites", и след това в продължението на "Тексаското клане". Големият й пробив идва когато Оливия д'Або забременява и се оттегля от снимките на "The Whole Wide World" през 1996. Зелуегър поема нейната роля, и въпреки че много малко хора виждат този ниско-бюджетен филм с Винсънт Д'Онофрио, един от тях е сценаристът-режисьор Камерън Кроу. По това време Кроу довършва сценария си за "Джери Магуайър" и се нуждае от пленителна актриса, в която да се влюби Том Круз, но и същевременно такава, която може да си позволи. При прослушването Зелуегър едва му е казала "Здравейте" и Кроу е убеден, че пред него стои бъдеща звезда.

Зелуегър получава номинация за Оскар за "Дневникът на Бриджит Джоунс" през 2001, и за мюзикъла "Чикаго" през 2002. Печели Оскар за ролята си в "Студена планина" през 2003.

Първият й сериозен приятел е Симс Елисън - басист в остинската хеви-метъл група Pariah. Следват още няколко, сред които по-известни са имената на режисьора Джош Пейт (1996-97), актьорите Джим Кери (вкл. годеж през 2000), Джордж Клуни (2001) и Матю Пери (2003), музикантът от Уайт Страйпс Джак Уайт (2003), който изигра малка роля и написа песните в "Студена планина". Има кратък анулиран 7-месечен брак с кънтри певеца Кени Чесни през 2005 г. Медиите й приписват връзка с Брадли Купър през 2009-2011 г., а от 2012 г. е във връзка с китариста и текстописец Дойл Брамхол II.

Филмография

Актьор: Джуди Same Kind of Different as Me Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта Нейно величество Мими Нова в града Момичето на отбора Апалуза Госпожица Потър Късметлията Бриджит Джoунс: На ръба на разума Студена планина Долу любовта Белият Олеандър Чикаго Дневникът на Бриджит Джоунс Сестра Бети Аз, моя милост и Айрин Цената на свободата Нещо истинско Лъжец Джери Магуайър Емпайър Рекърдс Хапки от реалността Озвучават: История с акули История с пчели

Новини

„Паразит“ сътвори история на наградите „Оскар“ 2020 Награди за независимо кино "Independent Spirit" 2020 Наградите на Британската академия 2020 Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Тази нощ в хотел Бевърли Хилс бяха раздадени 77-ите награди „Златен глобус“ Зелуегър се връща към Оскарите с "Джуди" Рене Зелуегър ще изиграе Джуди Гарланд Мики Рурк влиза в "Берлин, обичам те!" Патрик Демпси в нов филм за Бриджит Джоунс Рене Зелуегър, Мат Дилън и Джак Блек - в черната комедия “You Are Here” Рене Зелуегър ще пее в “My Own Love Song” Новите проекти на Зелуегър Зелуегър се раздели със съпруга си Зелуегър със звезда на холивудската алея на славата Сватбата на Зелуегър разтърси Холивуд Златен Глобус – номинациите за 2005 г. Рене предпочита гърдите на Бриджит Рене получава бонус за напълняването си Джанис Джоплин разговаря със Зелуегър от гроба Рене Зелуегър отново ще бъде Бриджит Джоунс Рене Зелуегър пак в “Дневникът на Бриджит Джоунс”
Copyright © 2024 Dir.bg.