Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Дженифър Гарнър / Jennifer Garner

Дата на раждане - 17.04.1972
Място на раждане - Чарлстън, Западна Вирджиния, САЩ

Дженифър Ан Гарнър, която бе изстреляна към славата със сериала "Наречена още" (2001), измина дълъг път от родния си Хюстън, Тексас. Израства в Чарлстън, Западна Вирджиния с майка си Пат, учителка по английски, баща си, Бил - инженер-химик, и две сестри - една по-голяма и една по-малка. Семейство Гарнър е консервативно, гримът и обиците са забранени, така че разликата между младата Дженифър и онази, която познаваме днес, е много голяма. Като дете, Дженифър учи балет и се упражнява по 6 часа на ден - девет години, които сама тя описва като по-скоро изпълнени с решителност и упорство, отколкото с талант. Главната мотивация е любовта към сцената.

Дженифър е все така решителна и когато я приемат в университета Денисън - специалност химия. По-късно, тя разбира, че влечението й към сцената е по-силно, отколкото към науката и започва да изучава драма. През 1994 - годината, в която се дипломира, Дженифър решава да продължи театралното си образование в университета Йейл, но вместо това заминава за Ню Йорк с намерението да си потърси работа като актриса в телевизията и киното и да провери какво е научила досега. Дали заради доброто обучение, природния талант, изключителната фотогеничност, или най-вероятно комбинацията от трите, намирането на работа на сцената не отнема много време на Дженифър. По-малко от месец след пристигането си в Ню Йорк, тя получава роля в бродуейската постановка "A Month in the Country". Вече уверена в способностите си като актриса, Дженифър се премества в Лос Анджелис. И отново, без да губи много време, си намира роля в телевизионния филм "Zoya".

Следващите две години преди 1998 Дженифър получава обикновено малки роли, но в популярни сериали и филми и скоро става все по-търсена в Холивуд. Гостуванията й в програми като "Spin City" и "Закон и ред" и филми като "Да разнищим Хари" (1997) и "In Harm's Way" (1997) затвърждават увереността на Дженифър в силите й. През 1998 получава главната роля в драматичния сериал на FOX "Significant Others". Заради ниския рейтинг излъчването му е спряно само след месец. Без работа, Дженифър се явява на кастинг за популярния сериал на WB "Felicity" и след четири прослушвания печели ролята. Ролята по сценарий не е голяма, но продуцентът на Дж. Дж. Ейбръмс бил толкова впечатлен от изпълнението на Дженифър, че накарал сценаристите да внесат промени и да я увеличат.

"Felicity" носи на Дженифър повече от това, което е очаквала; на снимачната площадка започва приятелството й с актьора Скот Фоли, двамата се женят през есента на 2000 г. Но както повечето холивудски бракове и този не е вечен: развеждат се през март 2004.

Дженифър получава втори шанс да се изяви в главна роля през 1999, когато е избрана за участие в сериала на Дженифър Лав Хюит "Time of Your Life". Въпреки че критиците харесват играта на Дженифър, сериалът споделя съдбата на "Significant Others" и е спрян скоро след старта си. Независимо от провала, изявата на Дженифър получава отлични оценки и води до покани за участие в такива големи проекти като "Пърл Харбър" (като сестра Сандра) и "Пич, къде ми е колата?" (като гаджето на Аштън Къчър). През 2000 г. с Дженифър се свързва продуцентът на "Felicity" Дж. Дж. Ейбръмс и й предлага да се яви на кастинг за новия му проект - екшън сериал, който ще снима за ABC. Интересът й нараства, след като се запознава с описанието на поредицата, наречена "Наречена още", и Дженифър се записва на курс по бойни изкуства, за да се подготви за кастинга. Предвидливостта й се оказва правилен ход и месец по-късно получава главната роля - Сидни Бристоу, агент на ЦРУ, който жонглира с множество самоличности.

За разлика от предишния й опит в главни роли в сериали, "Alias" се радва на висок рейтинг и отличен прием от страна на критиката. През февруари 2002 Дженифър получава Златен глобус за най-добро изпълнение на актриса в драма.

Междувременно, Дженифър продължава да увеличава актьорския си опит. През 2002 има малка роля с Леонардо ДиКаприо във филма на Стивън Спилбърг "Хвани ме, ако можеш". На следващата година играе заедно с Бен Афлек във филмовата адаптация на комикса "Деърдевъл: Дявол на доброто". Отново среща любовта на снимачната площадка и оттогава се среща с бившия приятел на Джей Ло.

През 2004, Дженифър игра в романтичната комедия "Събудих се на 30", а през 2005 - в главната роля в "Електра", продължението на "Деърдевъл: Дявол на доброто". Филмът се провали в боксофиса и бе заклеймен от критиците, но повечето от тях похвалиха изпълнението на Дженифър.

През пролетта на 2005 г. Дженифър снима новите епизоди за четвъртия сезон на “Наречена още”.

Тази година (2005) списание FHM я постави на второ място в списъка на 100-те най-секси жени на планетата.

В личния си живот има 3 деца, две дъщери и син, от втория си съпруг Бен Афлек. С него са женени от юни 2005 г. и разделени от юни 2015 г.

Филмография

Актьор: Дедпул & Върколака Мента Love, Simon За всичко е виновен енотът Девет живота Чудеса от Рая Дани Колинс Денят на влюбените Раждането на лъжата Призраци на бивши гаджета Джуно Juno Кралството Хвани и пусни Електра Събудих се на 30 Daredevil-Дявол на доброто Хвани ме, ако можеш Пърл Харбър Да разнищим Хари Озвучен от: Увеселителен парк

Новини

Първи трейлър на „The Way Back“ с Бен Афлек Дженифър Гарнър с главна роля в комедия Спилбърг продуцира Лина Дънам Първа порция презентатори на Оскар 2018 Уволниха Дилън Браун заради похотливо поведение Бен Афлек се излекува от алкохолна зависимост Дженифър Гарнър си партнира с Брайън Кранстън в „Wakefield” Дженифър Гарнър - в “The Odd Life of Timothy Green” Матю Макконъхи в интерпретация по Дикенс Продуцентските амбиции на Джен Гарнър и Афлек никога заедно на червения килим Крадци заплашват Афлек и Гарнър Най-горещите звезди на годината Афлек и Гарнър мечтаят за “Daredevil 2” Еротично завръщане за Гарнър Сватбените тайни на Бен и Джен Бен Афлек и Дженифър Гарнър се ожениха тайно Бен Афлек и Дженифър Гарнър са сгодени
Copyright © 2024 Dir.bg.