Търси в кино:
Филми | Трейлъри   Aртисти  Премиери | Статии | Кино програма | Видеопрограма | Класация | Box Office

C K А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ч Ш Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z М
Лоренцо Ламас
Lorenzo Lamas

Дата на раждане - 20.01.1958.
Място на раждане - Санта Моника, Калифорния, САЩ.

Надареният с класическа красота актьор, след главни роли в съвсем младежите си години в сериали като „Falcon Crest" (CBS, 1981-90), увеличи популярността си с роли на екшън-герои в нискобюджетни екшъни с бойни изкуства и в ТВ сериала „Ренегат” (1992-1997).

Лоренцо и де Сантос Ламас се ражда на 20.01.1958 в Санта Моника, в семейството на Фернандо Ламас и актрисата-модел Арлийн Дал. По-късно расте с втората си майка - плуващата звезда от мюзиклите Естер Уилямс. (Баща му има общо 7, майка - му четири брака, а самият Лоренцо се е женил 4 пъти засега). Лоренцо е още тинейджър, когато започва да печели роли. Дебютира в телевизията с малка роля в "Whatever Happened to Dobie Gillis" (1977), а през 1979 вече е за постоянно в ТВ сериал с ролята на Рик в „California Fever" (CBS, 1979).

През 1980 е избран заедно с O’Джей Симпсън в телевизионния филм „Detour to Terror" (NBC), в който Ламас играе опасен главорез, а през 1980-81 е отново в CBS с тинейджърския сериал „The Secrets of Midland Heights”. Когато шоуто се проваля, продуцентите го местят в друг сериал, „Falcon Crest”, (1981-90), където той е единственият актьор, участвал във всичките 227 епизода. Пак през този период, през 1986 г., той е и водещ на шоуто „Dancin' to the Hits”.  

Две години след края на „Falcon Crest”, Ламас приема ролята на Рино Рейнс - полицай, обвинен в престъпление, което не е извършил, и беглец от закона, който помага на други да се борят за справедливост. Сериалът е „Ренегат”, който скоро след премиерата си през 1992 става един от най-популярните по цял свят сериали. Ламас се изявява и като режисьор на някои от епизодите, всеки от които завършва с кадри как героят кара мотора си на фона на залеза. Популярността на сериала помага на актьора да получи и други роли, като например в „Bad Blood” (HBO, 1994), където играе мъж, опитващ се да защити семейството си от мафията. В игралното кино Ламас стартира през 1978 с ролята на непокорен гимназист - в „Take Down”, а отново през 1978 получи роля и в „Брилянтин” – с изрусена коса. През 1979 играе поддържаща роля с Брук Шийлдс в „Tilt” (1979).

Твърде зает в телевизията през 80-те, Ламас се завръща на големия екран чак през 90-те, вече в екшън филми, обикновено с нисък бюджет, в които има шанс да демонстрира уменията си в бойните изкуства. Повечето от тези филми рядко стигат до киносалоните, с изключение може би на „Змиеядеца” (1989), който дори има две продължения - през 1990 и 1992. Въпреки че повечето му филми стигат само до видеотеките, Лоренцо остава много зает и продължава да снима по няколко филма всяка година – през 2004, например, те са 9.

Нет Фокус

 :: ФИЛМОГРАФИЯ

 Актьор:
   Ренегат: Кървава поредица
   Ренегат: Арената
   Ранчото на Хоуп
   Вируси в Рая
   Невидимо зло 2
   Мексиканският дракон

град
филм
кино
ден
час след
 
 
 
 за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | Мобилна версия© 2012 Dir.bg