Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Натали Портман / Natalie Portman

Дата на раждане - 09.06.1981
Място на раждане - Йерусалим, Израел

Не всички деца звезди в киното запазват успеха си и след като пораснат, но има актьори и актриси, на които от малки им личи, че са предопледелени да владеят сърцата на зрителите. В миналото такива бяха например Мики Руни и Джуди Гарланд, а в последните години това се случва пред очите ни с Натали Портман.

Natalie Hershlag се ражда в Израел в семейството на лекар-гинеколог и художничка. Когато е 3-годишна, се преместват да живеят в САЩ. Когато е 11-годишна, Натали е открита в пицария от агент и става модел, но тя предпочита света на киното (и театъра) пред този на модата. Шест месеца по-късно получава първата си роля – детето-приятелка на наемен убиец (Жан Рено) в приетия отлично и от зрителите и от критиците филм на Люк Бесон "Леон" (1994).

Следват по-малки роли, но в не по-малко големи филми: "Жега" (1995) наред с Ал Пачино и Робърт Де Ниро, "Всеки казва Обичам те" (1996) на Уди Алън с Джулия Робъртс, "Красиви момичета" (1996), "Марсиански атаки" (1996), след което младата актриса решава да се концентрира върху училището и да играе само през летните ваканции. Завършва гимназия с отличен успех, който й позволява да учи в Харвард и… ето какво казва по тозиш повод: “Отивам в колеж. Не ми пука, ако това съсипе кариерата ми в киното. По-скоро предпочитам да съм интелигентна, отколкото кинозвезда”.

Следващата й роля - тази на на принцеса Амидала в звездния епос на Лукас "Star Wars" епизоди I, II и III (1999, 2002 и 2005) - вече й осигурява завидната възможност да избира спокойно филмите си. Всъщност тя винаги го е правила. Била е първоначалният избор за главната роля в "Лолита" (1997), но отказва. Отказва и да застане редом до Леонардо ДиКаприо в "Ромео и Жулиета" (1996).

Предстои й бляскава кариера… ако продължи да бъде актриса. Защото, по нейните думи: “В живота има още толкова много интересни неща освен актьорската професия. Искам да се занимавам с математика, или да стана лекар, като баща ми. Не мога да се обвържа с идеята, че цял живот трябва да правя едно и също”.

Към 2017 година е носител на "Оскар" за психотрилъра "Черен лебед" (2010), има и две номинации за Оскар - за романтичната драма "Отблизо" (2004) и за биографичния "Джаки" (2016 г.). Сред останалите й по-престижни отличия са два Златни глобуса и две номинации, BAFTA и две номинации, две награди "Сатурн" и 4 номинации, номинация от Кан 2015 г. (за биографичния "A Tale of Love and Darkness", на който е режисьор, продуцент, сценарист и в главната роля).
* * * * * * *
Личен живот:
От 2012 г. е омъжена за френския хореограф и танцьор Бенжамен Милпие, имат 2 деца - син и дъщеря.

Филмография

Режисьор: Ню Йорк, обичам те! Актьор: Тор: Любов и гръм Vox Lux Изтребление The Death and Life of John F. Donovan Песен след песен Джаки Тор: Светът на мрака Междузвездни войни: Епизод I ''Невидима заплаха'' ТОР: Богът на гръмотевиците Просто секс Ваше височество Черен лебед Ню Йорк, обичам те! Бpатя Моите боровинкови нощи Моите боровинкови нощи Дарджийлинг ООД Хотел Шевалие Призраците на Гоя V като Вендета Star Wars Епизод III: Отмъщението на Ситите Отблизо Гардън Стейт Студена планина Star Wars: Епизод II Клонираните атакуват Зулендър Там, където е сърцето Star Wars епизод |: Невидима заплаха ЖЕГА Леон Сценарист: Ню Йорк, обичам те! Продуцент: Гордост и предразсъдъци и зомбита

Новини

Холивудски звезди запяха „Imagine“ в подкрепа на борбата срещу covid-19 Крисчън Бейл във вселената на Марвъл: "Thor: Love and Thunder" Звезден блясък на сцената на Долби Тиътър в нощта на Оскарите Ноа Хоули поема щафетата на „Стар Трек 4“ Натали Портман става астронавт в „Lucy in the Sky“ Махършала Али е новият Блeйд Френският проект на Уес Андерсън с бурно развитие Фестивалът в Торонто обяви и програма "Откритие" с нови 46 заглавия Натали Портман на мястото на Рийз Уидърспун Клеър Фой в "Момичето в паяжината” на Sony Ливан забрани "Жената чудо" заради актриса Инди кино: награди "Независим дух" 2017 ден преди Оскарите И Танди Нютън във филма за Хан Соло Номинации за Оскар 2017 "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи Сезонът на наградите тръгна: Готъм 2016 Вал Килмър отново отрече да е болен от рак Завършиха снимките на "Тор: Рагнарок", нов персонаж Венеция 2016 - наградите Премиерите на фестивала в Торонто Оскар Айзък отново с Алекс Гарланд за "Анихилация" Теса Томпсън във филма на Алекс Гарланд, „Анихилация” Грета Гъруиг и Натали Портман в "Джаки" Натали Портман дебютира в Кан като режисьор с филма си „История за любов и мрак” Джесика Частейн и Сюзан Сарандън във филм на Гзавие Долан Майк Никълс си отиде на 83 Наградените с "Оскар" 2011 Награди "Златен глобус" 2011 Натали Портман очаква дете Натали Портман - във филма на Алфонсо Куарон “Gravity” Натали Портман е готова за семейство Джоли ревнува от Натали Портман Брад Пит и Натали Портман в “Important Artifacts” Натали Портман в „Love and other Impossible Pursuits” Два сексимвола минават зад камерата Портман и Бернал отново заедно Портман не е съгласна с „Мюнхен” Натали Портман като муза Натали Портман в нов проект на Джоуел Силвър Златен Глобус – номинациите за 2005 г. Портман е готова за голите си снимки в интернет
Copyright © 2024 Dir.bg.