Загадката във филма "Годзила"

Загадката във филма Ужасяваща, ослепителна бяла светлина прорязва небето на изток. На хиляди мили навътре Тихият океан се надига и поглъща товарен кораб със страховита бързина. Кораби по двете крайбрежия на САЩ се преобръщат и са завлечени в необясним морски водовъртеж, където мигновено се разбиват.
В друга част на земното кълбо отпечатъци от гигантски крака са прокарали зловеща пътека, простираща се цели мили през горите на Панама, селцата на Таити и бреговете на Ямайка.
Какъв е източникът на целия този загадъчен, огромен хаос? Един гигантски звяр е тръгнал на ужасяващо пътешествие към гъсто населения остров Манхатън, оставяйки след себе си следа от разрушения и паника, създавайки концентрични вълни в океана, които сеят изумително с размерите си унищожение.
Въпреки различните си планове и мотиви, които често са в конфликт, няколко души - учен, ТВ репортер, оператор и загадъчен френски застрахователен агент, както и въоръжените сили на САЩ, трябва да обединят усилията си в странен и често нежелан съюз, за да разкрият загадката на това същество и да му попречат да срине до основи най-големия метрополис в света - преди да е станало твърде късно.
Годзила - неоспоримият крал на филмовите чудовища - отново се завръща на екрана в изумителната нова версия на режисьора Роланд Емерих и продуцента Дийн Девлин, кинематографистите, създали касовия феномен на 1996 г. - "Денят на независимостта".
Copyright © 2024 Dir.bg.