Нов нискобюджетен проект на Стефан Командарев: „Съвместимост“

31.08.2015 г.
Нов нискобюджетен проект на Стефан Командарев: „Съвместимост“След „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и „Съдилището“, които се превърнаха в запазена марка за стила на Стефан Командарев, сега режисьорът и продуцент подготвя поредния си проект – нискобюджетния „Съвместимост“.

Сценарият е базиран на реални случки и персонажи, както и на следните разкази на Антон Павлович Чехов: „Кавал”, „Беда” и „Мъка”. Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев.

В рамките на 24 часа, в 6 софийски таксита се случват 6 истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност и обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, те често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Другите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество.

„Съвместимост” беше селекциониран като сценарий за развитие в MFI Script 2 Film Workshops. Това е една от най-сериозните програми по кинодраматургия, финансирана от програма "Творческа Европа", подпрограма "Медиа" на ЕС. По време на първия семинар на програмата, който беше проведен от 23 юни до 7 юли в Гърция, сценарият беше оценен от експертите като един от най-перспективните.

Проектът ще бъде представен на 24 септември на пичинг форум (пазар на проекти) в Утрехт, Холандия – Holland Film Meeting – Co-production Platform.

Стефан Командарев споделя повече за лентата:
„Аз живея в България, тук растат двете ми деца. От много време насам има една поредица от въпроси, които не ме оставят на мира - Как и къде ще живеят децата ми? Какво се случва в моята страна? Накъде вървим? Защо сме във все по-дълбока ценностна и духовна криза? Къде сбъркахме? Къде да търсим надеждата? Тези въпроси са в основата на филмовия проект „Съвместимост”.
Copyright © 2024 Dir.bg.