Мат Деймън за петия филм за шпионина Джейсън Борн

02.09.2015 г.
Мат Деймън за петия филм за шпионина Джейсън БорнМат Деймън и Пол Грийнграс се завръщат за още малко екшън с Джейсън Борн и светът иска да знае за какво ще става дума в новия трилър. Двамата са работили върху сценария на петия филм за шпионина заедно с Кристофър Раус, който освен това ще продуцира филма заедно с Франк Маршал. Раус бе монтажист на "Превъзходството на Борн" и "Ултиматумът на Борн".

Петият Борн ще се завърти около последиците от случая с Едуард Сноудън и изтичането на информация от ЦРУ. Деймън споделя пред Buzzfeed, че „Борн показва една Европа, стегната в обръча на мерките за икономии, и един пост-Сноудън свят."

„Черпихме вдъхновение от филмите за времето на президентството на Буш и как чакахме светът най-сетне да се промени – вдига завесата Деймън. – Какво би могъл Борн да направи по въпроса в тази посока? Без да издавам много, мога да кажа, че Борн се намира в една обзета от строгост Европа, след проявите и разкритията на Едуард Сноудън. Изглежда много се е променило. Всички говорят за шпиониране, за граждански свободи и за природата на демокрацията.”

Снимките ще стартират съвсем скоро.

„Започваме в Гърция – люлката на демокрацията и ще приключим в Лас Вегас – най-гротескната проява на същата тази идея.”
Copyright © 2024 Dir.bg.