"Дякон Левски" на фестивала за историческо кино във Ватерло

07.10.2015 г.
"Дякон Левски" ще се завърти в панорамата на уважавания международен фестивал за историческо кино във Ватерло. 128-минутната версия за световно разпространение е в програмата за 17 октомври, съобщава Стандарт.

Мащабната продукция на сценариста режисьор Максим Генчев и продуцента д-р Златина Филипова е провокирала интереса и любопитството на организаторите, които са я селектирали с ленти от Европа и Америка. Всеки от филмите е посветен на реални личности.

Днес филмът ще бъде прожектиран във Варна - на 33-тия фестивал на българския игрален филм "Златна роза" (2 - 11 октомври 2015 г.). Максим Генчев и екипът са повече от изненадани от решението на организаторите - филмът да бъде представен в информационната секция (извън конкурсната програма). Театралът-кинаджия, който е прочут с нежеланието си да спестява истината, засега е лаконичен: "Имаше бърза дискусия с колегите ми - дали да не оттеглим "Дякон Левски" от "Златна роза". Но аз съм категоричен - ценителите в морската столица и въобще зрителите не бива да бъдат лишавани от киното, каквото и да се случва зад кадър. Всички ние работим за публиката - тя е над всичко и над всички".

В събота, на 10 октомври, "Дякон Левски" ще бъде излъчен на две места: европейска премиера в престижния салон "Дженезис" в Лондон, а софийските кинозрители могат да го гледат в G8 Cinema.
Copyright © 2024 Dir.bg.