Шарлийз Терон замени Брад Пит в екранизацията на романа „Сивият човек”

15.10.2015 г.
Шарлийз Терон замени Брад Пит в екранизацията на романа „Сивият човек”„Сони” смята да привлече Шарлийз Терон за екранизацията по романа на Марк Грийни „Сивият човек” ("The Gray Man", издаден през 2009 г.). Режисьори на проекта са братята Антъни Русо и Джо Русо, от които очакваме и двете продължение на „Отмъстителите”.

Първоначално за главната роля във филма се спрягаше Брад Пит, но сега от студиото са решили, че протагонистът може да е от женски пол и Терон да вземе ролята на агента на ЦРУ, който се превръща в наемен убиец и по чиито следи вървят безброй други агенти от цяла Европа.

Наскоро Терон потвърди, че ще участва и в „Най-студеният град” ("The Coldest City") по графичния роман от 2012 г. на британеца Антъни Джонстън, илюстриран от Сам Харт. Проектът има за режисьор каскадьора Дейвид Лийч ("Джон Уик"), сценарист е Кърт Джонстад ("300: Възходът на една империя", "Мъже от стомана"), а Терон ще се превъплъти в шпионин, разкриващ съдбоносен заговор. В този шпионски трилър на актрисата ще партнира Джеймс Макавой, който наскоро замени Хоакин Финикс в следващия догодина свръхестествен трилър на М. Найт Шаямалан - неговите снимки ще започнат след „Най-студеният град”. Можем да видим английския актьор в предстоящия драматичен хорър "Виктор Франкенщайн", както и в излизащия през май 2016 г. "Х-Мен: Апокалипсис", в който той ще повтори ролята си на професор Чарлз Екзевиър.

Focus Features закупиха правата върху „Най-студеният град” преди година, на кинофестивала в Кан, а снимките са насрочени за ноември в Берлин и Будапеща. Разпространението е на Universal Pictures International (Австралия / Нова Зеландия, Бенелюкс, Китай, Франция, Германия, Италия, Латинска Америка, Швейцария и Великобритания), DeaPlaneta (Испания) и Freeman Distribution/Monlith/Blitz (източна Европа).
Copyright © 2024 Dir.bg.