War..."/> Кино

"Годзила" и "Кинг Конг" обединени в един филм

15.10.2015 г.
Организацията "Монарх", разкрила Гoдзила във филма от 2014 г., разширява мисиите си

Warner Bros. и Legendary Pictures официално обединиха своите франчайзи "Годзила" и "Кинг Конг", като през 2020 г. ще издадат филма "Гoдзила срещу Конг" ("Godzilla vs. Kong"). Това обявиха вчера двете студиа в съвместно съобщение, цитирано от "The Wrap".

Тройката филми остава “Конг: Островът на черепа(“Kong: Skull Island”) за 2017 г., "Гoдзила 2" за 2018 г. и "Гoдзила срещу Конг" за 2020 г.

Макар Legendary да остават под шапката на Universal Pictures, филмите за Годзила ще бъдат правени в партньорство с Warner Bros., които вече ще дистрибутират и Kong като част от общия вече франчайз.

Warner Bros. и Legendary пуснаха "Годзила" през май 2014 г. с уговорката да пуснат продължението ("Гoдзила 2") на 8 юни 2018 г. Скоро след като подписаха договор с NBC Universal, от Legendary придобиха правата за допълнителни образи от Гoдзила-вселената на японската филмова къща Toho Co. Ltd, в това число Родан, Мотра и Крал Гидора. Тези образи вероятно също ще се присъединят към поразиите, извършвани от чудовища в кино франчайза. Всъщност именно това постла пътеката пред франчайз, центриран върху организацията Монарх и събиращ известни същества като Гoдзила, Kинг Конг и още други.

Изпълнителният директор на Legendary Томас Тъл заяви в съобщението, че "публиките наистина възприемат Годзила. Днес се радвам да разкрия, че филмът е бил само началото на нова епично-развлекателна вселена. Като дългогодишен фен на тези герои винаги съм искал да видя една решителна конфронтация между тях - и днес с удоволствие ви съобщаваме за това, очаквайте и повече!".

Кевин Цуджихара, председател и изпълнителен директор на Warner Bros., казва: "В съвместната ни работа с Legendary постигнахме изключителни творчески и комерсиални успехи с "Годзила". Велико е да можем да погледнем на образите по нов начин и да помогнем с нов франчайз с толкова много нови креативни възможности за хората от киното. Феновете обичат тези огромни киноикони и по-велико нещо от това няма!".

===

В “Конг: Островът на черепа” (2017) ще играе Том Хидълстън заедно със Самюъл Джаксън, Бри Ларсън, Джон Гудман, Джин Ти Ан, Кори Хокинс, Джейсън Мичъл, Джон Ортиз, Шей Уигъм и Тоби Кебел. Режисьор ще бъде Джордан Вогт-Робъртс по сценарий на четворката сценаристи Макс Боренстайн, Джон Гейтънс, Дан Гилрой и Дерек Конъли. Филмът ще потопи аудиторията в мистериозния и опасен свят на Краля на маймуните, когато екип изследователи навлиза в коварния първичен остров.
Ще продуцират Томас Тъл и Джон Яшни от "Legendary", както и Мери Пеърънт. Алекс Гарсия и Ерик Маклауд са изпълнителни продуценти, а "Warner Bros." ще го пусне в 3D и IMAX 3D на 10 март 2017 г.

Режисьор на "Гoдзила 2" (2018) отново ще бъде 40-годишният днес англичанин Гарет Едуардс, а сценарист - Макс Боренстайн. Продуцентите са от "Legendary" заедно с Мери Пеърънт, изпълнителен продуцент е Алекс Гарсия. Разпространението е на "Warner Bros." от 8 юни 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.