Скорсезе остава в семейството на Paramount поне до 2019 г.

29.10.2015 г.
Скорсезе остава в семейството на Paramount поне до 2019 г.Sikelia Productions, продуцентската къща на Мартин Скорсезе, удължи рамковото си споразумение с Paramount Pictures до края на 2019 г., съобщи изданието "Deadline". Това ще позволи на плодовития режисьор да продължи да разработва проекти като "Дяволът в белия град" (The Devil In The White City) с Леонардо ДиКаприо, "Ирландецът" (The Irishman) с Робърт Де Ниро, Джо Пеши и Ал Пачино, както и биографична лента за композитора Ленард Бърнстайн.

Парамаунт пусна номинирания за 5 Оскара "Вълкът от Уолстрийт" през 2013 г. като част от досегашното споразумение, както и историческата драма "Мълчание" (2016 г.), по която режисьорът мечтаеше да работи от 20 години насам - по едноименния роман на Шюсаку Ендо от 1966 г. Лентата вече е на етап постпродукция. Сценарият за двамата йезуитски монаси в Япония през 17 век, изправени пред насилие и преследвания при разпространяването на християнството, е написан от Скорсезе заедно с Джей Кокс ("Вечната музика", "Бандите на Ню Йорк", "Странни дни" и "Невинни години"), участват Лиъм Нийсън, Андрю Гарфийлд (доскорошен приятел на Ема Стоун), Адам Драйвър и японецът Таданобу Асано ("Монгол"), който в началото на годината малко преди снимките замени Кен Уатанабе поради ангажираността на последния с друг проект. Скорсезе е и един от продуцентите, оператор е мексиканецът Родриго Прието ("Водачът", "Вълкът от Уолстрийт", "Арго").

Председателят и изпълнителен директор на Paramount Брад Грей заяви, заедно със съобщаването на новината: "Марти е един от най-плодотворните и прославени филммейкъри на нашата индустрия, който е и интегрална част от семейството на Парамаунт. Предстоят ни още много години, както и още много големи филми".

Досегашни съвместни проекти Парамаунт - Скорсезе са "Юго" ("Hugo", 2011), спечелил 5 Оскара и 6 номинации, "Злокобен остров" ("Shutter Island", 2010), документалните филми "Shine a Light" и "Боб Дилън: Търся път към дома".

Студиото сътрудничи със Скорсезе и по телевизионни проекти като предстоящия да излезе на екран догодина сериал "Винил" в жанра рокендрол драма, като сред по-известните имена в него ще видим Боби Канавали, Оливия Уайлд, Биргите Соренсен и Рей Романо.
Copyright © 2024 Dir.bg.