Прометей” отново с промяна на заглавието на продължението

17.11.2015 г.
„Прометей” отново с промяна на заглавието на продължениетоПрез септември Ридли Скот разкри, че продължението на „Прометей” всъщност ще се казва „Пришълец: Изгубеният рай” („Alien: Paradise Lost”).

Само че сега (миналия четвъртък, в дискусия в края на 29-тия фестивал на AFI, 5 - 12 ноември 2015) режисьорът допълни, че бавният работен процес по продължението го е принудило да заснеме междувременно „Марсианецът”, както и да промени още веднъж заглавието.

„Щях да снимам проекта, който сега ще се казва „Пришълец: Завет(„Alien: Covenant”) и чиито снимки стартират през февруари догодина, но имахме много проблеми със сценария. Тогава някой ми се обади и ми каза: „Имаме един абсолютно готов сценарий, казва се „Марсианецът”. Искаш ли да го снимаш?” Прочетох го набързо за час, обадих се на Фокс и им казах: „Трябва да говоря с Дрю Годард.”



Остава да видим дали „Завет” ще се задържи като заглавие до края на снимките.

"Alien: Covenant" ще продължи предисторията на "Пришълецът", започната от "Прометей". Снимките се очаква да започнат през февруари 2016 г., а самия филм ще очакваме в кината (в България) на 6 октомври 2017 - уточняват от Александра Филмс.

По отношение на сюжета витаят предположения - че той ще се фокусира върху нова група изследователи, които ще намерят планетата на Инженерите, към която се бяха запътили (Майкъл Фасбендър и Нуми Рапас) в края на първия филм "Прометей" от 2012 г. Сценарият се пренаписва от Джон Логан ("007 координати: Скайфол").
Copyright © 2024 Dir.bg.