6-членно жури на кинофестивала "In The Palace" в София

08.12.2015 г.
6-членно жури на кинофестивала Вече са известни членовете в журито на 13-тото издание на международния филмов фестивал In The Palace ("В двореца"). Фестивалът, представящ късометражни филми от цял свят, ще се проведе за първи път в София между 8 и 13 декември в НДК, зала 3.

Журито обединява национален и международен талант в лицето на: Джулияна Сана, Иън Нокс, Кенджи Катори, Рита Капушо, Урсула Ренеке и Ваня Райнова.

Джулияна Сана (Giuliana Sana) е аудиовизуален преводач на свободна практика, който се дипломира в Университета в Болоня. Оттогава тя участва в различни фестивали, а също така има активна роля в Sedicicorto International Short Film Festival във Форли, Италия. Тя е сред основните фигури на EuroShort Network – международна партньорска мрежа от европейски кинофестивали, на която "В двореца" е член.

Роденият в Ирландия Иън Нокс (Ian Knox) е известен политически карикатурист в Irish News и популярен телевизионен режисьор ("Hamish Macbeth", "Silent Witness"). Неговият първи късометражен филм “The Privilege” (1982) е награден с престижната BAFTA. Иън е сътрудник на London Film School и Шотландската кралската консерватория.

Кенджи Катори (Kenji Katori) е оператор, чиято работа е разглеждана в световноизвестни фестивали като този в Кан, SXSW и Карлови Вари. Той е член на Мексиканското кинематографско дружество и лектор в Centro de Capacitation Cinematografica в Мексико сити.

Рита Капушо (Rita Capucho), която е доктор по филмовите науки и преподавател в Universidade de Coimbra, вече е представила невероятно жизнено присъствие в португалската кинокултура. Тя е член на организационния комитет на AVANCA
-International Conference Cinema, Association of Researchers for the Moving Image, NECS-European Network for Cinema and Media Studies и много други.

Урсула Ренеке (Ursula Renneke) е установила се в Берлин актриса и учител по актьорско майсторство, член на Berlinale Talent Campus. Тя е изучавала световноизвестната Meisner-техника и в момента преподава в най-старото театрално училище в Берлин - Fritz-Kirchhoff-Schule.

Ваня Райнова е писател и продуцент с поредица спечелени награди. Късометражният филм „Гордост“, който тя продуцира, открива Locarno Film Festival и печели Grand Prix в Клермон Феран, водещ фестивал за късометражно кино, а също така е номинирана за Европейски филмови награди. През 2013 тя става съавтор на „Последните черноморски пирати“ – документален филм, който е сред претендентите на една от най-значимите награди в престижния Hot Docs Festival в Канада. Лентата печели също така награда в Краков, както и награда за най-добър филм на Sofia International Film Festival.

Билети за "In The Palace" могат да бъдат закупени в мрежата на eventim.bg.
Copyright © 2024 Dir.bg.