Подготвя се биографичен филм за Юсейн Болт

18.12.2015 г.
Подготвя се биографичен филм за Юсейн БолтВторият спортен документален филм за бегача от Ямайка Юсейн Болт си намери компания по продажбите в лицето на базираната в Лондон Independent Film Sales и ще си търси дистрибутори в рамките на фестивала в Берлин догодина с помощта на промо прожекция там, съобщава "Варайъти".

Режисьори на британския проект са Гейб и Бен Търнър - екип, стоящ зад документалните филми „Випуск 92” ("The Class of 92", 2013 г. за бившите играчи от „Манчестър Юнайтед”) и „One Direction: Това сме ние” (2013 г. за английско-ирландската момчешка банда), който събра 70 млн. долара по света. Продуцент ще бъде основаната от тях фирма "Fulwell 73", в която са заедно с Лио Пърлман и Бен Уинстън, а изпълнителен продуцент е инвестиционната фирма с интереси в спорта "Doyen Group".

Снимките на филма за Болт стартираха през май в Ямайка и проследяват подготовката на Болт за Летните олимпийски игри в Рио през 2016 г., където той ще се опита да спечели трети златен медал, а през 2017 г. ще прекрати кариерата си след Световното първенство в Лондон. Целта на проекта е да види реализация по киноекраните.

Предишният филм, посветен на Болт - "Usain Bolt: l'homme le plus rapide" ("Юсейн Болт: най-бързият човек"), - бе дело на 35-годишния френски оператор, продуцент, режисьор и сценарист Гаел Лебланг (Gaël Leiblang) и бе излъчен с продължителност 90 минути в над 20 държави, предимно по европейските телевизии, през лятото на 2012 г.

Ямайка е бивша английска колония, обявила независимост от Великобритания през 1962 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.