Кристофър Нолан с нов проект

30.12.2015 г.
Кристофър Нолан с нов проектБританецът Кристофър Нолан, живеещ в Лос Анджелес, ще снима филм по свой сценарий със заглавие „Дюнкерк(„Dunkirk”) за студиото Уорнър Брос. Жанрът на филма е екшън трилър, а действието ще се развива по време на Втората световна война и легендарната истинска евакуация в северна Франция.

Дюнкерк” ще бъде заснет във формат, който е комбинация между 65 мм IMAX и 65 мм филмова лента, а снимките ще започнат през май догодина. За площадки ще бъдат използвани реални места, на които са се развили действията през войната.

В момента преговори за участие се водят с Марк Райлънс, Кенет Брана и Том Харди. Американската премиерна дата на военния екшън се очаква да е на 21 юли 2017, както кината ще могат да го показват на IMAX, 70 мм и 35 мм.

Нолан е режисьор, сценарист и продуцент на лентата (заедно със съпругата си Ема Томас чрез тяхната продуцентска къща "Syncopy Films Inc.", базирана в Лондон), копродукция на САЩ, Великобритания и Франция. Във Франция, фиксър на производството ще бъде английският продуцент Джон Бърнард чрез регистрираната си в Монако компания "Jake Productions".
Copyright © 2024 Dir.bg.