Гийермо дел Торо с римейк на „Фантастичното пътуване“ от 1966

08.01.2016 г.
Гийермо дел Торо с римейк на „Фантастичното пътуване“ от 1966От изданието "The Playlist" съобщават, че популярният режисьор от мексикански произход, живеещ в Лос Анджелес, се е заел - този път в практичен план - с приключенската семейна фантастика от 1966 г. "Фантастичното пътуване" ("Fantastic Voyage"). Дел Торо от години се интересува от проекта, в който за известно време бе привлечен канадският режисьор Шон Леви ("Нощ в музея", "Стажанти"), а през пролетта на 2014 г. Дейвид Гойър ("Човек от стомана", "Батман в началото") се бе захванал със сценария. След това нещата позатихнаха, но сега отново са в движение с привличането от страна на FOX на големи имена в киното.

Гийермо дел Торо очевидно изоставя друг проект - "Огненият пръстен 2", за да филмира историята за група учени, които биват миниатюризирани и изпратени в подводница вътре в човешко тяло, за да да отстранят кръвосъсирек от мозъка на свой колега. Гойър, който вече е работил заедно с дел Торо в "Блейд II", вече пише нов сценарий, като разработката на многопластовия сюжет ще извърши съвместно с режисьора.

Джеймс Камерън ще продуцира - именно той стои и зад усилията на дел Торо да направи някога хорър-фентъзито "At the Mountains of Madness" (виж материал по темата от юли 2010 г.).

След като направи и недооценения, но изключително добър филм "Пурпурният връх", дел Торо уверяваше, че прави всичко възможно по сценария на "Огненият пръстен 2" и че ще представи всичко на Universal, за да получи бюджет. От своя страна, студиото също обещаваше, че продължението ще тръгне. Но след като то бе премахнато от плановете за 2017 г. (работата по сценария не вървеше добре) и след недоброто представяне в бокс-офиса на "Пурпурният връх", този проект явно отива в забрава и студиото няма да хвърля пари по дел Торо. Все пак, възможно е някога "Огненият пръстен" да бъде активиран, след като китайци купуват "Legendary Pictures", а лентата от 2013 г. се представи отлично именно в Китай.

Освен "Фантастичното пътуване" с FOX, дел Торо работи и с Netflix по анимационната тв поредица "Trollhunters", в чийто сюжет се навлиза в нов фантастичен свят - на двама най-добри приятели, направили удивително откритие под земята на града си.

Вижте трейлъра (3:26 мин.) на "Fantastic Voyage" от 1966 г. с участието на Ракел Уелч.
Copyright © 2024 Dir.bg.