Ким Бейсингър с ключова роля в “Петдесет нюанса по-тъмно

29.01.2016 г.
Ким Бейсингър с ключова роля в “Петдесет нюанса по-тъмно”Universal Pictures осигури първото име, присъединило се към успешния франчайз "Петдесет нюанса сиво" - снимките по втория роман от еротичната трилогия на Е. Л. Джеймс, “Петдесет нюанса по-тъмно” (публикуван 2012 г.) ще започнат тази пролет, съобщава Variety в ексклузивен материал. Премиерата на "Fifty Shades Darker" е предвидена за 2017 г., 10 февруари.

Бейсингър ще изиграе ключовата роля на Елена Линкълн, бизнес партньорка на предприемача Крисчън Грей и негова бивша любовница.

Дакота Джонсън и Джейми Дорнан се завръщат, за да повторят ролите си на Анастeйжа Стийл и на Грей, а режисьор този път ще бъде 62-годишният американец Джеймс Фоули ("Идеалната непозната", "Поверително") - той ще режисира и третия филм ("Fifty Shades Freed" - "Петдесет нюанса освободени"), който ще излезе на 9 февруари 2018 г.  Фоули е известен и с работата си по прочути тв сериали като "Уейуърд Пайнс", "Къща от карти", "Ханибал" и "Туин Пийкс".

Режисьорката на първия филм, британката Сам Тейлър-Джонсън се оттегли от проекта през март миналата година. Нейният филм получи и номинация за Оскар, за музика.

В каста остават още Люк Граймс (като Елиът Грей), Елоиз Мъмфорд (Кейт), Макс Мартини (Тейлър), Рита Ора (Миа Грей) и Виктор Рейсък (Хосе Родригес), а продуценти са тези от първия филм - Дейна Брунети, Майкъл Де Лука и Е. Л. Джеймс; изпълнителни продуценти - Джеймс и Маркъс Вишиди.

Сценарият се пише от съпруга на Е. Л. Джеймс - Ниал Ленард, който е утвърден телевизионен сценарист ("Диви сърца" и други). Сценаристката на първата част Кели Марсел си тръгна само месец, след като Тейлър-Джонсън напусна. Ленард е сценарист и на третата част. Сменен е и продукционният дизайнер - сценографията този път ще се прави от американеца Нелсън Коутс. Той идва на мястото на Дейвид Уаско, известен от филмите на Куентин Тарантино.

Образът на Линкълн (Ким Бейсингър) бе загатнат в първия филм, отваряйки пространство за развитие във втория. В цялостния сюжет на “Петдесет нюанса по-тъмно”, докато Крисчън Грей се бори с вътрешните си демони, Анастeйжа се изправя срещу гнева и завистта на жените преди нея...

От "Юнивърсъл" планират да снимат втория и третия филм едновременно ("back-to-back"), затова приключването с кастинга преди началото на продукцията има особено значение.

Носителката на Оскар и Златен глобус за "Пoверително от Ел Ей" играе в криминалната комедия "Любезните пичове", която българските зрители ще видят на голям екран през месец май в компанията на Райън Гослинг и Ръсел Кроу.
Copyright © 2024 Dir.bg.