Paramount Pictures са взели правата за ..."/> Кино

ДиКаприо ще продуцира "Империята на пясъчния замък"

02.02.2016 г.
ДиКаприо ще продуцира "Холивуд Рипортър" разпространи вчера новината, че Paramount Pictures са взели правата за екранизация на току-що завършения, но неиздаден още роман "Империята на пясъчния замък" ("The Sandcastle Empire") на младата американска авторка Кейла Олсън.

Книгата, предназначена за аудиторията в категория YA - "млади възрастни", т.е. между 16 и 24 години, ни представя Земята след 33 години - през 2059 г. Планетата е в преломен момент изменението на климата, крайбрежните наводнения и пренаселеността. Радикалната групировка "Глутницата" ("Wolfpack") сваля правителството и поема контрол върху ситуацията.

Историята се фокусира върху младата Идън ("райска градина"), която бяга от трудов лагер на Глутницата и заедно с още трима се укрива на остров. По време на пътуването си, тя ще открие следи за случилото се с изчезналия й баща, а освен това ще разбере, че тя самата е ключът за отстраняването на Глутницата.

Както е известно, темата за климатичните промени е чувствителна за Леонардо ДиКаприо, който е особено активен по въпросите на околната среда и ги спомена в изявлението си по време на наградите на Гилдията на екранните актьори (SAG) на 30 януари. Той създаде и фондация за опазване на околната среда през 1998 г., посветена на защитата на дивите места.

Единият от двамата вицепрезиденти на "Appian Way Productions" - Натаниел Поузи (на снимката) - е идентифицирал ръкописа и го е предложил на ДиКаприо, собственик на компанията. Сега той се е договори с "Парамаунт" да бъде продуцент заедно със своята съдружничка Дженифър Дейвисън.

Натаниел Поузи


Включването на ДиКаприо в адаптацията на книгата за голям екран със сигурност означава, че вече се е превърнала в хит и че когато бъде публикувана, ще бъде разпродадена незабавно. Към момента няма повече информация за филмовия проект.
Copyright © 2024 Dir.bg.