Тръгват снимките на „Лигата на справедливостта”

25.02.2016 г.
Тръгват снимките на „Лигата на справедливостта”По информация на списание Entertainment Weekly (EW), тази пролет в Лондон започва продукционният етап на приключенския фентъзи-екшън "Лигата на справедливостта част 1" ("The Justice League Part One"). Стартът на снимките е насрочен за 11 април на територията на 80-те хектара студиен комплекс на Warner Bros. "Leavesden Studios" в Лийвсдън, графство Хертфордшър.

За снимки на филм по супергероите на ДиСи Комикс се заговори още през октомври 2012 г. като реакция на Уорнър на успеха на Дисни с "Отмъстителите". През февруари 2013 г. се появиха противоречия около сценария и режисурата, а едва през месец май 2014 г. получихме повече яснота около проекта с привличането на екипа на режисьора Зак Снайдър.

Всъщност идеята за филм "Justice League" се върти още от 2007 г., когато за режисьор бе предвиден австралиецът Джордж Милър (направил миналата година "Лудия Макс: Пътят на яростта") и много от основните актьори бяха наети - Арми Хамър като Батман, Ди Джей Катрона като Супермен, Мегън Гейл като Жената-чудо, Комън като Зеления фенер, Адам Броуди като Светкавицата... Но проектът се провали поради стачката на сценаристите през 2007 - 2008 г.

Юридическата максима "забавеното правосъдие е отказ от правосъдие" не е предназначена за киното, но феновете на DC вече могат да бъдат доволни. Преди дни Снайдър заяви за EW, че „идеята да възродим концепцията на „Лигата на справедливостта” беше чудесна, макар да имаме творчески затруднения. На пръв поглед изглежда лесна работа, "дайте да съберем останалите супергерои", но трябва да изградите и целия свят, в който те могат да съществуват”.

Междувременно, това лято ще излезе още един блокбъстър по комиксите на DC Comics - "Отряд самоубийци" на Дейвид Ейър (с Джаред Лето като Жокера, Уил Смит като безпогрешния снайперист Дедшот, Марго Роби в ролята на Харли Куин, шевдско-американският актьор Джоуел Кинаман ще бъде врагът на Батман - Рик Флаг, Джей Кортни като Бумеранг, Кара Делавин като Чаровницата).

Снимките на "Justice League" няма да се ограничат в Лийвсдън, а ще се разпрострат и на различни локации около Лондон и в Исландия. Следващата му част - Part 2 - няма да бъде заснета едновременно, а отделно от първата и вече има премиерна дата за 2019 година (14 юни). Преди това, през 2018 г., ще има два самостоятелни филма - за Светкавицата и за Аквамен, а премиерата на "The Justice League Part One" е насрочена за 17 ноември 2017 г.

След "Justice League — Part 2", от Уорнър планират някъде за 2020 година "Киборг" с Рей Фишър, след което и "Зеленият фенер" с неуточнен актьор за ролята. Възможно е да се появят и други DC-филми, сред които и нов Батман, режисиран от Бен Афлек. Дуейн Джонсън също излезе в Туитър със съобщение, че ще играе злодея Black Adam в "Шазам!" на DC, продукция на Warner Bros. и New Line Cinema за 2019 г., но засега не е ясно дали този филм влиза в наратива на останалата група филми.

Трите изминали години между "Човек от стомана" и "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" говорят за това, че различни творчески екипи изследват разнообразни неразработени истории. Според Зак Снайдър, "студиото наистина искаше да опитваме и да канализираме нещата. Ето, че вече знаем накъде вървим".
Copyright © 2024 Dir.bg.