Стефан Командарев представя „Моряшки истории

16.03.2016 г.
Стефан Командарев представя „Моряшки истории“Премиерата на документалния филм ще се състои в „Дом на киното“ на 23 март

Стефан Командарев ще представи последния си документален филм, в рамките на „София Филм Фест“. Филмът проследява няколко истории за моряци, наситени с драматизъм и искрици хумор, които се случват в рамките на една година на брега и във водите на Черно море. Заради програма на Европейския съюз за унищожаване на малки риболовни катери Александър е приел риболовният му кораб да бъде разрушен… Димитър е прекарал 45 години от живота си по моретата. През 1987 г. купува VHS камера и 13 години снима живота на корабите по целия свят.

Риболовният кораб на Христо е задържан през 2012 г. на 20 мили от румънския бряг по обвинение в бракониерство. Зоя и Пламен са семейство учители. Заради мизерните си учителски заплати те от години вадят от морето рапани с рибарската си лодка.

Филмът е реализиран с финансовата подкрепа на ИА “Национален филмов център”и в сътрудничество с Аудио видео консулт, Пик аудио, Булфилм и Филммейкър.
Режисьор и сценарист: Стефан Командарев, втори режисьор: Нина Пехливанова, монтаж: Нина Алтъпармакова, оператори: Веселин Христов и Делян Георгиев, Звук: Иван Андреев, Изпълнителен продуцент: Катя Тричкова

23 март, сряда 19:30 часа в „Дом на киното“

Сред документалните творби Командарев са „Хляб над оградата” (2002), „Азбука на надеждата” (2003) и „Градът на жените баданте” (2009), отличени с престижни международни и национални награди.
Copyright © 2024 Dir.bg.