Майкъл Ман създава издателска къща, прави прикуел на "Жега"

17.03.2016 г.
Майкъл Ман създава издателска къща, прави прикуел на Вчера изданието "Slash Film" от Кълвър Сити край Лос Анджелес съобщи, че Майкъл Ман работи върху предисторията на своя класически трилър от 1995 г. - "Жега", който събра звезден каст и бе шумно похвален от кинокритиците, особено в родния град на режисьора (Чикаго). 73-годишният Ман, който направи още "Съучастникът" през 2004 и "Последният мохикан" през 1992 г., стартира издателство - "Michael Mann Books" и сега се рови из старите си разработки, за да намери още потенциални истории за разказване.

Предисторията на "Жега" първо ще бъде публикувана като книга и в момента е първостепенен приоритет за Майкъл Ман.

Според Дедлайн, издателството ще сътрудничи с цяла кохорта сценаристи, така че генерираните от тях материали бързо да бъдат адаптирани за телевизия и за кино. Специално за "Жега" се знае, че ще се фокусира върху годините, формирали характера на главните герои, като детектив Винсънт Хана (изигран преди 32 години от Ал Пачино), престъпника Нийл Маккоули (Робърт Де Ниро), Крис Шайхърлс (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт). Ман бе сценарист, продуцент и режисьор на трилъра, за който използва реалния си опит с ченгета и престъпници.

Писателите, които Ман събира в новата си структура, ще разработват както художествени, така и документални проекти. Издателството се представлява от сценариста Шейн Салърно, работещ по продължения на "Аватар" и по адаптация на романа "Картелът" (публ. 2015 г.) на Дон Уинслоу.

Един прикуел на "Жега", поне като роман, изглежда многообещаващ. Ман е работил по филма повече от десетилетие, като в един момент дори преработва сюжета за телевизионен филм ("LA Takedown", 1989). За този продължителен период, Ман има извършени много проучвания и явно е останал с много материал на свое разположение.

Във взаимоотношенията Хана - Маккоули има само един разговор на по кафе и е ясно, че за тяхната история има какво да бъде разказано. Всички герои от филма са харизматични образи, които пленяват въображението и е разбираемо, че режисьорът иска да се върне към тях отново.

Ако всичко върви по план с издателската къща и с предисторията на филма, не е изключено "Жега" да тръгне по стъпките на филми като "Тренировъчен ден" и "Смъртоносно оръжие", които в момента усилено се адаптират за телевизия. Някои от феновете на Ман биха били скептични към такава идея, но е разбираемо, че предистория на "Жега" - особено при участието на самия Ман - би била много по-интересна, отколкото един римейк без Ман, което също е възможно да се случи някой ден.
Copyright © 2024 Dir.bg.