Ще се снима ли Анджелина Джоли в „Клеопатра” ?

07. 04. 2016 г.
Ще се снима ли Анджелина Джоли в „Клеопатра” ?От Сони са наели сценариста Дейвид Скарпа („Последният замък”) да пренапише биографичния филм „Клеопатра” („Cleopatra”), който ще екранизира бестселъра на американската журналистка Стейси Шиф "Cleopatra: A Life" (2010 г.).

Българските зрители познават филма от 1963 г. на DVD, издадено у нас през 2012 г. (вж. "Клеопатра (1963) с участието на покойните Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън, чийто сценарий е по книгата от 1957 г. на италианския журналист Карло Мария Франдзеро.

Преди време Анджелина Джоли искаше да изиграе централната роля и се опитваше да привлече Дейвид Финчър да го режисира. През 2014, когато изтекоха и-мейлите на Ейми Паскал и други шефове на Сони, се оказа, че Джоли иска да привлече Финчър към проекта в момента, в който от студиото са го уговаряли да режисира „Джобс”.

Продуцентът Скот Рудин бе нарекъл актрисата „слабо талантлива и разглезена” и беше препоръчал на тогавашния шеф на студиото – Ейми Паскал - да я „отстрани, преди тя да затрудни работата на Дейвид по „Джобс”.

Какво точно се случва с „Клеопатра” след това е трудно да се каже, но може би след появата на нов сценарист и новините ще потекат.
Copyright © 2024 Dir.bg.