Warner Bros. придвижва продължението на "На ръба на утрешния ден"

09.04.2016 г.
Warner Bros. придвижва продължението на Творческият сценарен тандем Джо Шрапнел и Анна Уотърхаус, който наскоро направи пълнометражен дебют с биографичен филм за лекоатлета Джеси Оуенс, подписа договор с Warner Bros. за "На ръба на утрешния ден - 2". В приказката от 2014 г. за пътуване през времето участваха Том Круз и Емили Блънт.

Оригиналният филм, режисиран от Дъг Лайман, събра $370 милиона (от които $100 млн на американския кинопазар). Разработен по книгата на японския писател Хироши Сакурадзака "Страст за унищожаване" (“All You Need Is Kill”, 2004 г.), сюжетът се развива в бъдещето, когато на Земята нахълтват извънземни. Героят на Круз (Кейдж) се озовава в примка на времето, която го връща обратно жив в предишния ден всеки път, когато е убит.

Този път режисурата е поверена на Кристофър Маккуори, който разработи сценария на оригинала заедно с Джереми и Джон-Хенри Бътъруърт, а наскоро режисира Круз в "Мисията невъзможна: Престъпна нация", преди това - и в "Джак Ричър". Круз и Блънт се връщат в ролите си.

Сценаристите Шрапнел и Уайтхаус (на снимката) са наети и от "Sony" да пренапишат сценария за шпионския трилър "Сивият" (“The Gray Man”) с евентуалното участие на Шарлийз Терон и под режисурата отново на Кристофър Маккуори.

Круз и Блънт подготвят каскада (май 2014 г.)
Copyright © 2024 Dir.bg.