представя Белучи като темпераментна сирена, която иска да си възвърне в..."/> Кино

Филмът "Вил-Мария" представя Моника Белучи като темпераментна сирена

13.04.2016 г.
Филмът Филмът "Вил-Мария" представя Белучи като темпераментна сирена, която иска да си възвърне връзката с нейния пораснал син.

Моника Белучи споделя с какво е привлечена, за да участва във филмовия проект "Вил-Мария" на Ги Едоан.

"Във филма Софи всъщност играе три отделни роли в една: като актриса, просто жена и като майка. Тя успява някак да прикрие мъката и чувствителността си с работата. Като майка, тя не е тази майка, която й се иска да бъде. Тя трябва да свали маската и да има смелостта да бъде просто себе си. Но първо трябва да разголи душата си. Аз също съм майка и имам две момичета, които все още не са в тийнейджърска възраст и не мога да се отъждествя в този момент. Но ако бях получила тази роля преди 15 години, щеше да е съвсем различно.

Бях изненадана за поканата. Обичам да работя с хора пълни с истории и идеи, които да ме заинтригуват. Може да са напълно различни един от друг - в стила си на работа, в тяхната култура, дори и в техния произход. Тъй като чрез техните таланти, може да се покажат всичките ми страни, които имам, дори и тези, за които не съм и подозирала, че притежавам. Аз съм била проститутка за Бертран Блие и Мария Магдалена за Мел Гибсън, знаеш?

Така че, когато ме заинтригува проекта и хората, аз не мисля колко минути ще бъда на екрана. Става въпрос за това колко време ще е нужно, за да изградя характера на героинята си. Във филма на Ребека Милър "Живот на парчета", участвах за много кратко време, но ролята е много силна и завладяваща.”

Моника Белучи продължава да ни радва от екрана с най-разнообразни роли. На въпроса дали има възрастова дискриминация във филмовата индустрия след навършване на определена възраст, тя отговаря:

„Дискриминацията не може да се сложи под общ знаменател,  различно е за различните хора. И ние виждаме всички тези невероятни европейски и американски актриси, които аз много уважавам - Изабел Юпер , Шарлот Рамплинг, Джулиан Мур, Кейт Бланшет, Мерил Стрийп. Разбира се , тези жени все още имат шанс да играят много силни роли, със секси присъствие и подчертана  женственост.“

Дали различните фази в нейния живот са променили подхода ѝ към актьорската работа?

Мисля, че личността създава артистът. И мисля, че когато той се изгуби в рамките на своята личност, неговата артистичност също се губи. Защото артистът живее вътре в душата си. И когато не е в мир със себе си, душата си отива. Не може да позволи това да се случи.

Част от интервю на Моника Белучи за Variety.com

Вижте трейлъра (с български субтитри).
Copyright © 2024 Dir.bg.