Матю Бродърик и Жан Рено "партнират" на Годзила

Матю Бродърик и Жан Рено  МАТЮ БРОДЪРИК (Ник Татопулос) наскоро видяхме заедно с Мег Райън в чудноватата романтична комедия "Болни от любов", режисирана от Грифин Дън. Бродърик прибавя в репертоара си и ролята на кинорежисьор с получилия одобрението на критиката "Infinity" (1996), разказващ за живота на физика Ричард Фейнман. Сред другите му филми са "Кабелджията", "Мисис Паркър и порочният кръг", "Пътят към Уелвил", "Biloxi Blues" (1988, реж. Майк Никълс), "Max Dugan Returns" (1983, реж. Хърбърт Рос), "Family Business" (1989, реж. Сидни Люмет), "The Freshman" (1990, реж. Андрю Бъргман), "Нощта, в която не се срещнахме", "Военни игри" и "Почивният ден на Ферис Бюълър", в който той играе пословичния тинейджър-бунтовник на нашето съвремие. Участва и в "Цар Лъв" с гласа си, озвучавайки възрастния Симба.
Реализирал се сценичен актьор, той прави театралния си дебют на 17-годишна възраст заедно с баща си, покойният вече Джеймс Бродърик, в "On Valentine's Day" от Хортън Фут. Две години по-късно печели наградата на "Outer Critic's Circle" за най-добър поддържащ актьор в "Torch Song Trilogy" на Харви Фиърстайн. След това печели първата си награда "Тони" за "Brighton Beach Memoires" от Нийл Саймън и играе в продължението на пиесата - "Biloxi Blues". През 1995 г. Бродерик печели втората си награда "Тони" за ролята си на опитния рекламен директор Джей Пиърпон Финч в популярната нова бродуейска версия на "How To Succeed in Business Without Really Trying" от Бъроус, Гилбърт и Уайнсток. Играе и в световната премиера на "The Death of Papa" на Хортън Фут заедно с Елън Бърстин.
ЖАН РЕНО (Филип Роше) безспорно е най-търсеният френски актьор след участието си в комедията на Жан-Мари Поаре "Дошли от миналото", която е най-касовият филм в историята на френското кино, както и в продължението й, "Les Couloirs du Temps: Les Visiteurs 2" (1998, реж. Жан-Мари Поаре), който отново счупи рекордите. Той впечатли не по-малко и американските зрители с неотдавнашните си изпълнения в шпионския трилър на Брайън Де Палма "Невъзможна мисия" където партнира на Том Круз, романтичната комедия "Не умирай, Розана" с Мерседес Рюл и "Френска целувка" на Лорънс Каздън, с Мег Райън и Кевин Клайн. Ролята му в трилъра на Люк Бесон "Леон" с участието на Гари Олдман и Натали Портман му спечели овациите на критиката и публиката по целия свят. Заетият актьор наскоро завърши снимките на "Ronin", където негов партньор е Робърт Де Ниро, а режисьор - Джон Франкенхаймър.
Роден в Казабланка от родители испанци, Рено се стреми да осъществи мечтата си за актьорска кариера във Франция след като отбива военната си служба в Германия. Установявайки се да живее в Париж, той се присъединява към сценичния режисьор Дидие Фламан в една пътуваща театрална трупа, с която обикаля страната. Екранният му пробив идва с филма на Коста-Гаврас "Женско присъствие" през 1979 г., а блестящото му изпълнение в "Последната битка" на Люк Бесон му донася признанието на критиката и публиката. Рено продължава да си сътрудничи с Бесон в следващите му няколко филма, между които са "Метро" с Изабел Аджани и Кристоф Ламбер, "Голямото синьо" с Розана Аркет и спечелилия овациите на критиката трилър "Никита".
Сред другите му филми са "Ягуарът" на Франсис Вебер, "L'Operation Corned Beef" на Жан-Мари Поаре, "I Love You" (1986) на Марко Ферери, "Нашата история" на Бертран Блие.
ХАНК АЗАРИЯ (“Животното”) наскоро се снима с Гуинет Палтроу в "Големите надежди". Миналата година участва с Джон Кюсак и Дан Акройд в "Убиец под прицел", а през 1995 г. стана известен с невероятното си изпълнение като гватемалското момче за всичко Агадор Спартакус в "Клетка за птици" на Майк Никълс, където партнира на Робин Уилямс и Нейтън Лейн.
Азария, който е гласът на много популярни герои от дълготрайния комедиен сериал "Семейство Симпсън", озвучи и Барток - смешния прилеп в анимационния филм "Принцеса Анастасия", чийто пък глас е озвучаван от Мег Райън.
Азария наскоро отново ще предостави гласа си в анимационния филм "Planet Ice" на режисьорите на “Принцеса Анастасия” Дон Блът и Гари Голдман, който ще излезе по екраните догодина. Участва и заедно с Били Боб Торнтън в "Homegrown" - черна комедия за работници в плантация с марихуана.
Срде другите му филми са екшън-трилъра "Жега" на Майкъл Ман, "Сега и преди", продуциран от Деми Мур, и "Хубава жена" на Гари Маршъл. Той прави и блестящо изпълнение в ролята на Ал Фридман - телевизионен продуцент, забъркал се в задкулисните машинации на нагласените телевизионни шоупрограми в "Телевизионно състезание" на Робърт Редфорд.
МАРИЯ ПИТИЛО (Одри) е играла във филми като "Мили Боже" на Гари Маршъл, където партнира на Грег Киниър, "Bye, Bye Love" (1995, реж. Сам Уайзман) с Матю Модин и "Тя, дяволът" с Мерил Стрийп. Тя играе и Мери Пикфорд в "Чаплин" на Сър Ричард Атънбъро. Питило наскоро приключи снимките на "Something To Believe In" (1997, реж. Джон Хю) с Уилям Макнамара, който бе заснет в Италия. Сред другите й филми са "Убийци по рождение", "Истински романс" и "White Palace" (1991, реж. Луис Мандоки).
Copyright © 2024 Dir.bg.