Дуото Том Холанд - Робърт Дауни мл. отново на екран догодина

23.04.2016 г.
Дуото Том Холанд - Робърт Дауни мл. отново на екран догодинаОчевидно тандемът на супергероите Спайдър-мен и Железния човек се развива след "Първият отмъстител: Войната на героите", след като в четвъртък Холивуд Рипортър оповести, че Робърт Дауни мл. е подписал сделка за включването си в екипа на "Спайдър-мен: Homecoming".

Дауни, който наскоро навърши 51 години, изигра армирания в червено и златно герой на Марвъл и влиза в шестия филм на "Сони" за супергероя човек-паяк. Във "Войната на героите" се установи важно взаимоотношение между Тони Старк (Железния човек) и Питър Паркър (Спайдър-мен), а "Homecoming" ("завръщането вкъщи") продължава тази сюжетна линия. Акцент на действието са тийнейджърските училищни години на Питър Паркър, но сюжетът се държи в особено строга тайна. 20-годишният английски актьор Том Холанд, който вече събира овации за дебюта си в образа, поема главната роля на човека-паяк Питър Паркър.

Том Холанд


Новият фентъзи екшън е резултат на сделката между Сони и Марвъл от началото на 2015 година - "Сони" притежава правата за филмирането на героя от комиксите от 1999 г. насам, когато "Марвъл" му ги продаде, но сега опитва да възстанови голямата му слава. Кастингът на актьори върви усилено преди насрочения за месец юни старт на снимките в Атланта, щата Джорджия. Мариса Томей ще изиграе леля Мей (на мястото на Сали Фийлд от първите две части на "Невероятният Спайдър-мен", 2012 и 2014 г.), а моделът, танцьорка и предимно театрална актриса Зендая получава една от водещите женски роли - тази на Мишел. 20-годишният актьор от гватемалски произход Тони Револори (когото помним заедно с Рейф Файнс от "Гранд Хотел Будапеща") и начинаещата Лора Хариър също са на борда на продукцията, като Револори ще бъде Мануел, тъчащ мрежите на паяка, макар и негов неприятел от училище, а Хариър е друга негова съученичка от гимназията.

Тони Револори и Лора Хариър


Според Варайъти, ролята на злодея отива при Майкъл Кийтън. Режисьор е 34-годишният Джон Уотс, който има няколко късометражни и 3 телевизионни филма, както и два тв сериала - предимно в комедийния жанр, но и 2-3 пълнометражни опита в трилър и фентъзи. Контролът върху продукцията обаче е в ръцете на "тежката артилерия" Кевин Файги и Ейми Паскал, бившата шефка на "Сони" - сега през нейната фирма "Pascal Pictures".

Индустриалният герой на Робърт Дауни мл. е крайъгълен камък във филмовите планове на "Марвъл", но - за разлика от колегите си - актьорът не участва в сложните договори едновременно за множество филми, а изисква отделен кръг преговори за всяка отделна лента. Поради това, няма яснота за по-нататъшните му участия. Сред придобилите известност негови сделки са тази за участието му в "Отмъстителите" ("Avengers: Infinity War") част I (2018 г.) и част II (2019 г.) с режисьори Антъни и Джо Русо, както и в споменатия "Първият отмъстител: Войната на героите", който е на екран в България от следващия петък благодарение на Александра Филмс и с предпремиерни вечерни прожекции в кината "Арена" още в четвъртък, 28 април.
Copyright © 2024 Dir.bg.