Алисия Викандер ще бъде новата Лара Крофт

29.04.2016 г.
Алисия Викандер ще бъде новата Лара КрофтШведската актриса, която преди два месеца взе Оскар за "Момичето от Дания", се сдоби с една от най-търсените в Холивуд главни роли - тази на Лара Крофт от очакваната нова версия (ребут) на "Томб Рейдър".

Това бе обявено вчера от студиата MGM and GK Films, които стоят зад проекта за новото екшън-фентъзи заедно с Warner Bros. Ще режисира 42-годишният норвежец Роар Ютаг (Roar Uthaug), който в началото на март сподели как си представя героинята в своя бъдещ филм.

Множество актриси са участвали в кастинга за ролята, включително англичанката Дейзи Ридли (Рей от "Междузвездни войни: Силата се пробужда") и Мегън Фокс (Микаела от първите два филма "Трансформърс"), но - според източниците на "Варайъти" - Викандер винаги е била първият избор. Причината за забавянето на съобщението е в това, че студиата са очаквали нов проект на сценария, който бе направен от американеца Евън Доърти ("Снежанка и ловецът", "Дивергенти", "Костенурките нинджа"), но сега се разчита на човек от екипа на Акива Голдсман - американката Дженива Робъртсън-Дуорет, която пише и "Трансформърс 5" (2017).

MGM се присъедини към проекта през 2013 г., като придоби правата върху популярната видеоигра с цел да разработи пълнометражен игрален филм в партньорство с продуцентската къща на британския продуцент Греъм Кинг - "GK Films". От своя страна, Кинг преди това (през 2011 г.) бе придобил "Tomb Raider" от дистрибуторската компания "Square Enix".

Оригиналната игра излезе през 1996 г. от лондонската "Eidos", днес част от "Square Enix", като продажбите достигнаха 35 милиона екземпляра. През 2013 г. от Скуеър Иникс излязоха с нова версия, произведена от "Crystal Dynamics", с подмладена главна героиня (на 21 г.), навлизаща в първото си голямо приключение сред подсилена екшън обстановка.

Двата филма на "Парамаунт" с участието на Анджелина Джоли като британски археолог ("Лара Крофт: Tomb Raider" от 2001 г. и "Лара Крофт Томб Рейдър: Люлката на живота" от 2003 г.) продадоха билети за общо 432 милиона долара. Приходите на втората част не успяха да оправдаят очакванията на продуцентите и още в средата на 2009-а година стана ясно, че ще има рестарт с изцяло нов актьорски състав.

Warner Bros., които притежаваха 20% дял в Eidos, също започнаха да разработват проект “Tomb Raider” с американския продуцент от тайвански произход Дан Лин ("Шерлок Холмс", "LEGO: Филмът"), но правата върху филма отидоха при "Square Enix", след като те купиха "Eidos" за $120 млн през 2009 г. Сега Warner отново ще помагат, след като с MGM направиха през 2015 г. няколко съвместни проекта - "Гореща гонка", "Макс" и "Крийд: Сърце на шампион".

Продуцентка за MGM ще бъде Касиди Ланг, Дрю Кревело ще надзирава работата откъм Warner Bros., а Денис О'Съливан - за GK Films. Главен продуцент е Греъм Кинг.

След като събра овации за "Момичето от Дания" и за "Ex Machina: Бог от машината" (номинация за Златен глобус, за Европейски филмови награди, от Британската академия и други), на Алисия Викандер й предстоят участия в ленти като "Джейсън Борн" и "The Light Between Oceans", в който ще си партнира с ирландеца от немски произход Майкъл Фасбендър. Двамата са партньори и в живота, като живеят заедно в Лондон от 2014 г., след като се срещнаха на снимачните площадки на същия филм в Нова Зеландия и Австралия.
Copyright © 2024 Dir.bg.