Кино дайджест с 10 кратки новини

04.05.2016 г.
Кино дайджест с 10 кратки новиниЗвездата на Marvel от "АНТ-МЕН" - Пол Ръд ще изиграе спортист-шпионин в биографичния трилър "The Catcher Was a Spy" ("Кечърът бе шпионин"), като ще влезе в ролята на бейзболиста Мо Бърг - завършил Принстън, както и юридическия факултет на Колумбийския университет. Бърг (1902- 1972 г.) е говорел 9 езика и е изчитал по 10 вестника на ден. Спортистът-интелектуалец е работел за американското разузнаване и се е срещал с европейски учени по повод ядреното оръжие, събирал е информация и за групите на съпротива в Югославия. Досега "Miramax" разработваше този проект за Джордж Клуни, но сега финансирането и производството отидоха у "PalmStar Media". На режисьорския стол сяда роденият в Полша преди 70 години Бен Люин, израснал в Австралия и Великобритания, но от 1994 г. насам живеещ в Калифорния. Той не е добре познат на българските зрители, макар че на Sofia Independent Film Festival 2012 бе показан неговият филм "Сеанси" с участието на Джон Хоукс, Хелън Хънт (с номинация за Оскар за ролята си), Уилям Мейси и др.

Продължението на спортната комедия "Космически забивки" от 1996 г., за което отдавна се носеха слухове в холивудските кулоари, все пак ще се състои. Популярният от 4 филма "Бързи и яростни" режисьор Джъстин Лин, от когото през лятото очакваме "Стар Трек: Отвъд", се е захванал със сценария на "Space Jam 2" заедно с още 3 души и замисля и да го снима. Преди 20 години лентата с Майкъл Джордан събра 230 милиона долара, а сега ще го замести баскетболистът Леброн Джеймс, който показа актьорските си способности в миналогодишния "Тотал щета", където изигра себе си.

Травмата, която претърпя по време на снимки през март Дилън О'Брайън, се оказа доста по-сложна от надеждите на продуцентите на "The Maze Runner: Death Cure". Снимките на третия филм от франчайза "Лабиринтът" трябваше да се възобновят на 9 май, но сега целият екип е разпуснат и се прибра вкъщи. О'Брайън е с множество счупвания и сътресение на мозъка.

Уругваецът Федерико Алварес, който през 2013 г. направи високооценения в САЩ и Великобритания хорър "Evil Dead" ("Злите мъртви"), е привлечен за режисьор на екранизацията на играта "Monsterpocalypse", в която се колекционират чудовищни фигурки. Преди шест години проектът се движеше от DreamWorks, но правата вече са откупени от Warner. В основата на филмовия сюжет е атака на Земята от гигантски чудовища - хората ги отблъскват, чудовищата отстъпват, но не напускат планетата, а се окопават дълбоко под земята, откъдето изпращат сигнали в космоса. Хората се подготвят срещу поредната атака и разработват гигантски роботи...

Джо Рот ще продуцира фантастика по новия комикса на шотландския автор Марк Милар "Императрица", сътворен за Icon Comics. Главната героиня е жена на галактически диктатор, но решава да го напусне. С помощта на своя бодигард, тя взима децата си - 15-годишната си дъщеря, обожаваща баща си, 10-годишния си син и 18-месечното си бебе. Императрицата заминава за родната си планета, но нейният съпруг-тиранин няма намерение да я остави да си иде просто така. Сценарият се пише от Ф. Скот Фрейзиър, който работи и върху „Трите Хикса: Ксандър Кейдж се завръща” (2017).

Режисьорът на "Маската" (1994) Чък Ръсел ще постави трилъра "Лед" ("Ice"), в главните роли на който ще видим Алек Болдуин и 31-годишния Алън Ричсън (Рафаело от "Костенурките нинджа: На светло"). Ричсън влиза в образа на бивш войник, работещ като шофьор, който не можге да забрави Афганистан, където са загинали негови приятели. Героят му започва да кара камиони по Ледения път в Канада, но скоро се оказва, че е въвлечен в ограбването на диамантена мина...

Ричард Дженкинс, номиниран за Оскар през 2009 г. за "Посетителят", проявява интерес към романтичната история на Гийермо дел Торо "Формата на водата" ("The Shape of Water"). Действието на филма се развива през 1963 г. по време на Студената война. Елиза (Сали Хокинс) е няма чистачка, работеща в лабораторията, където са затворили човек-амфибия. Елиза се влюбва в него и с помощта на свой съсед (Дженкинс) планира бягство. Светът извън лабораторията обаче се оказва за беглеца много по-опасен. Във филма ще участват още Октавия Спенсър и Майкъл Стулбарг.

Майкъл Фасбендър, изиграл блестящо Магнито от "Х-Мен: Апокалипсис", води преговори за ролята на австрийския сериен убиец Йохан "Джак" Унтервегер във филма на "Broad Green Pictures" по действителен случай "Да влезеш в Хадес" ("Entering Hades"). Освен главната роля, Фасбендър ще поеме и продуцентските функции с компанията си DMC, основана през 2011 г. Филмът е по книгата от 2007 г. на американеца Джон Лийк, учил и живял дълго време в Австрия.

Френският режисьор Мишел Азанависиус ("Артистът" с 5 Оскара) работи върху филма "Бележит" ("Redoubtable"), който ще разкаже за отношенията между Жан-Люк Годар и германската актриса Ан Вяземски. Годар я снима през 60-те години във филмите "Китайката" и "Съчувствие за дявола", а лентата стъпва върху автобиографията на Вяземски. Тя се запознава с Годар, когато е на 17 години и се омъжва за него през 1967 г. - до развода им през 1979 г. Главните роли ще изиграят Луи Гарел ("Мечтатели", "Истинският Сен Лоран") и Стейси Мартен ("Нимфоманка 1").

Арнолд Шварценегер, който наскоро завърши снимките на трилъра "478", влиза в комедийния екшън "Защо убиваме Гюнтер" ("Why We’re Killing Gunther"). В неговия сюжет, героят на Шварценегер - Гюнтер - е раздразнил група международни наемници, тъй като не само е смятан за най-добрия килър в света, но и краде техните поръчки. Техните планове обаче се превръщат в поредица от нелепи събития, защото Гюнтер успява винаги да бъде една крачка пред своите убийци... Сценарист и режисьор е актьорът Таран Килъм ("12 години в робство"), участват Коби Смълдърс, Боби Мойнихън и др., а снимките тръгват през юни. Шварценегер планира отново да изиграе и Конан варварина (1982) в проекта "Легендата за Конан" ("The Legend of Conan").
Copyright © 2024 Dir.bg.